Ekstra Bladet

LANDSTRAEN­ERENS RÅD TIL DE UNGE:

Det er vigtigt for spillere at bygge på og vaelge de rigtige klubber, før de taenker på pengene, mener landstraen­er Åge Hareide

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Åge Hareide blander sig kun, når han bliver spurgt. Landstraen­eren kunne ikke drømme om at komme med velmenende råd til landsholds­spillerne om klubskifte, hvis de ikke spørger ham.

Så holder han sin personlige mening for sig selv.

Til gengaeld vil nordmanden gerne komme med et overordnet råd til de spillere, der nu går med drømme om et sommerskif­te og udsigten til at tjene endnu flere penge:

– Nogle gange kan det vaere lidt fornuftigt at bygge på undervejs og samtidig have Martin Braithwait­e har clearet den af med Toulousepr­aesident Olivier Sadran, når han tillader sig at melde klart ud om sin fremtid:

– Nu skal jeg vaek. Jeg skal prøve noget nyt efter fire saesoner i Touluose, siger Martin Braithwait­e til Ekstra Bladet.

Den tidligere Esbjerg-spiller har gjort det fremragend­e i den franske midterklub, hvor han i saesonen har praesteret 11 scoringer i 33 kampe. I øvrigt samme antal mål som i sidste saeson.

Men nu skal der luftforand­ringer til for angriberen. FC Köln er blandt de varmeste lidt tålmodighe­d i forhold til de store penge. Vi har set, at Holland og Belgien har vaeret gode stationer på vejen for danskere til at skabe en fornuftig karriere, siger Åge Hareide og uddyber:

– Det er en kort karriere, hvor det handler om karriere-planlaegni­ng, men jeg ved også, at det er vigtigt at få det maksimale ud af det både sportsligt og økonomisk, påpeger han.

Vil ikke sidde ude

I denne saeson er Viktor Fischer eksemplet på en spiller, der tog springet til Middlesbro­ugh og fik en eksplosiv lønstignin­g, mens det bejlere. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er klubbens cheftraene­r, Peter Stöger, og manager Jörg Schmadtke meget glade for det, de hidtil har set fra Martin Braithwait­e i løbet af saesonens kampe i den franske liga.

FC Köln er blandt de varmeste bejlere til dig. Hvad siger du til det?

Martin Braithwait­e smiler og svarer så:

– FC Köln er en stor klub med mange traditione­r. Men jeg vil ikke kommentere alle klubber, der viser interesse for mig. Det bliver ikke så afgørende, hvilken liga jeg sportsligt blev for stort et spring.

Den mulige landsholds­debutant Lukas Lerager er til gengaeld eksemplet på en spiller, der har haft succes med mindre skridt. Han startede i AB, skiftede til Viborg og tog sidste havner i. Det vigtigste er, at det er den rigtige klub med de samme ambitioner, som jeg har. Jeg skal ikke til en klub, der skal spille om nedrykning.

Men helt generelt: Kunne Bundesliga­en vaere et sted for dig i fremtiden?

– Ja, helt sikkert. Bundesliga­en er en meget fin liga. Det er jeg bestemt ikke afvisende overfor, siger Martin Braithwait­e.

Mentalt staerkere

Nu gaelder det to uger med landsholde­t, hvor Martin Braithwait­e i første omgang må indstille sig på en rolle sommer springet til Belgien og Zulte-Waregem.

Nu er han klar til et større spring til den franske liga. Og det betyder ikke på den lange bane, at han kommer til at tjene faerre penge end eksempelvi­s Viktor Fischer.

– Alle fodboldspi­llere vil spille fodbold. Det er kernen i det her. De vil ikke sidde ude for at tjene penge, mener landstraen­eren.

Sparer Kjaer mod tyskerne

Én af dem, der altid spiller, er anfører Simon Kjaer. Han støder først til landsholds­lejren på mandag, fordi saesonen i Tyrkiet ikke afsluttes før søndag. som reserve for den formstaerk­e trio – Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen.

Mens Braithwait­e har haft stor succes på klubholdet, har landsholds­karrieren endnu ikke vaeret til at falde på halen over.

– Jeg havde håbet, Simon ville få en advarsel i den seneste kamp, så han fik karantaene i saesonens sidste kamp.

– Men han kommer helt sikkert ikke til at starte kampen mod Tyskland (naeste tirsdag i Brøndby, red.), konstatere­r landstraen­eren.

– Jeg ville gerne have spillet med den fire back-kaede, vi skal bruge mod Kasakhstan. Men det bliver ikke muligt, fordi Simon Kjaer ikke starter mod Tyskland, fortsaette­r Åge Hareide, der ventes at bruge samtlige seks udskiftnin­ger i den foreståend­e testkamp mod Tyskland.

Vi har set, at Holland og Belgien har vaeret gode stationer på vejen for danskere til at skabe en fornuftig karriere

Martin Braithwait­e ved gårsdagens traening med fodboldlan­dsholdet. Landsholds­karrieren har indtil videre stået i skyggen af den succesrige klubkarrie­re.

– Jeg har ambitioner om at spille på landsholde­t, men det er ikke altid vejen dertil er den letteste, lyder det lidt kryptisk fra Martin Braithwait­e.

Han foretraekk­er den centrale angriberpo­sition, men har mod slutningen af saeson optrådt på venstrekan­ten, hvor han har haft mulighed for at traekke ind i banen for at afslutte.

– Jeg føler, jeg har udviklet mig rigtig meget de fire år i Toulouse. Jeg er mentalt meget staerkere, og min målnaese er også markant forbedret, mener den tidligere Esbjerg-spiller.

Det vigtigste er, at det er den rigtige klub med de samme ambitioner, som jeg har

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Klubskifte
FOTO: LARS POULSEN Klubskifte

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark