Ekstra Bladet

LTF-PRAESIDENT: VI ER ET BRODERSKAB

-

– Vi ser os selv som et broderskab – et staerkt sammenhold.

Sådan fortaeller LTF-gruppering­ens praesident, Shuaib ’Shebbi’ Khan, til Ekstra Bladet, da avisen møder ham på en café på indre Nørrebro. Han har indvillige­t i at lade sig interviewe, men vil ikke fotografer­es.

Politiet mener, at jeres medlemmer er involveret i en bred vifte af kriminalit­et. Herunder afpresning af forretning­sdrivende?

– Det sker ikke som gruppering. Her er det enkelte medlemmer. Og når nogen bliver dømt, så tager de deres straf uden at klynke. Inklusive mig selv.

En LTF’er er sigtet i en sag om afpresning og har vaeret anholdt?

– Han er løsladt igen. Politiet generalise­rer, når de siger, at LTF står bag kriminalit­et. Det svarer jo til at generalise­re i forhold til politiet, blot fordi enkelte betjente er taget med fingrene i kassen.

Flere af jeres medlemmer – dig selv inklusive – er blevet dømt for vold af forskellig karakter. Er det et godt eksempel at følge, synes du?

– Det, jeg er dømt for, er sket for at forsvare broderskab­et, og dommene er nu afsonet.

Men den ene sag var om to, der blev overfaldet i Nordvestkv­arteret. Den anden sag handler om et overfald inde i faengslet?

– Det har jeg ingen kommentare­r til.

Efter at du er sluppet ud af faengslet, er der kommet en del flere LTF’ere til. Er du årsag til det?

– Det har jeg ingen kommentare­r til, siger Shuaib ’Shebbi’ Khan. Herefter tilføjer han:

– Vi er et dansk broderskab, der ikke har brug for udenlandsk hjaelp. Det er planen, at vi får rygmaerker snart, ligesom vi også arbejder på at få klubhuse til de forskellig­e afdelinger.

Han ønsker ikke saette tal på, hvor mange de er.

Hvorfor er det nødvendigt med huer og rygmaerker, der jo kan opfattes som et skraemmemi­ddel?

– Det er ikke nødvendigt. Det er naturligt. Det er vores måde at vise sammenhold på. Vi baerer det for vores egen skyld. Ikke for andres, siger praesident­en.

Det er planen, at vi får rygmaerker snart, ligesom vi også arbejder på at få klubhuse til de forskellig­e afdelinger

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark