Ekstra Bladet

Hash-sag på skrump

Anklager kraevede dom for 1,5 ton hash, men sagen skrumpede til et par hundrede kilo

- SUNE FISCHER RETSTEGNIN­G: JØRGEN BITSCH fish@eb.dk RANDERS: BLOKHUS: NAKSKOV: ROSKILDE: GENTOFTE: AARHUS: RØNNE:

Flere af de tiltalte drog et lettelsens suk, og der var synlig glaede på tilhørerpl­adserne blandt familie og venner, da Københavns Byret i går afsagde dom i en større hashsag kaldet ’La Liga’.

Her slap sagens tiltalte hovedmaend vaesentlig billigere end det, anklageren havde kraevet.

Torben Overgaard, 40, fik tre års faengsel, mens anklageren havde kraevet otte. Hans kone, Marianne Andersen, 38, fik et år, hvor anklageren havde kraevet fem. Parret drev en kaffebar i Københavns centrum.

Stefan Clausen, 39, fik fire et halvt år, mens Allan Hansen, 51, fik fem et halvt års faengsel.

Begge var af politiet vurderet til at vaere Overgaards taetteste samarbejds­partnere i sagen.

I alt var ti på anklagebae­nken, hvor resten fik mellem et halvt og fire års faengsel.

Dømt for hash i Norge

De var alle tiltalt for forskellig­e roller i ’La Liga’, der samlet var mistaenkt for indsmuglin­g Torben Overgaard blev dømt for 215 kilo hash, men var tiltalt for 1500 kilo. af godt halvanden ton hash.

Retten afsagde de mildere domme blandt andet fordi, den ikke fandt det tilstraekk­eligt bevist, at de tiltalte samlet havde fungeret som en hash-organisati­on.

Under sagen er det kommet frem, hvordan Torben Overgaard i 2014 i Norge fik en faengselsd­om for indsmuglin­g af hash. Samme efterår blev han overført til Danmark, hvor han fortsatte afsoningen.

Og under sagen har han forklaret, hvordan han under udgang fra faengslet og fra en udslusning­spension var med til at orkestrere indsmuglin­g af hash.

Han erkendte, at der var tale om 215 kilo – og altså ikke de godt halvanden ton, der blev beskrevet i anklageskr­iftet. Han endte med at blive dømt for de 215 kilo.

Forklarede om andre

Ved retssagen har han fortalt ganske åbenhjerti­gt om de andre tiltaltes roller, ligesom han har bedyret, at hans egen rolle var mindre, end politiet havde ham mistaenkt for.

Samarbejds­partneren, Stefan Clausen, endte med at blive dømt for godt 550 kilo.

Overgaards kone, Marianne Andersen, var tiltalt for at styre dele af hashforret­ningens økonomi. Men heller ikke dette fandt retten bevist. Hun blev derfor kun dømt for narkohaele­ri, hvor hun var med til at bruge en million kr. tjent på hash.

Tredje gang du bliver taget i at køre bil uden førerret, kan politiet beslaglaeg­ge bilen. En 20-årig blev stoppet i Tilst med en flok venner i bilen. Han var påvirket af narko og kørte for tredje gang uden førerret. Så nu nappede politiet bilen.

En 17-årig pige blev sigtet for bedrageri, fordi hun ville spare 39 kr. i Fakta ved at bytte om på prismaerke­rne på bladseller­i, en bakke champignon og fem baegre hytteost. En butiksdete­ktiv opdagede den ’kreative’ pige og ringede efter politiet.

En borger lå og sov, da han blev vaekket ved lyden af knust glas. Han stod op og så sin stol ’AEgget’ forsvinde ud ad terrassedø­ren sammen med tyvene, der flygtede i en Toyota HiAce. En patrulje spottede bilen i Saltum, anholdt tre tyve og fandt stolen.

En 15-årig dreng blev passet op af en bil med to maend, der slog ham i ansigtet, sparkede ham over benet og truede med kniv. Årsagen var en tidligere sag om vold, og politiet anholdt en 17-årig for vold og trusler mod vidne. Den anden er stadig på fri fod.

En 63-årig kvinde opdagede, at hjulbolten­e på venstre forhjul på hendes bil var løsnet. Bilen stod ved haveforeni­ngen Hvilen. Der er ingen mistaenkt, men politiet siger, det er farligt – og absolut ikke ’drengestre­ger’.

Nordsjaell­ands Politi besøgte cirka 425 husstande i Gentofte, Furesø og Rudersdal Kommuner for at give råd om at forebygge indbrud. Borgerne fik en ’indbrudsma­ppe’ med gode råd. Aktiv nabohjaelp kan forebygge op mod hvert fjerde indbrud.

Sagens tiltalte hovedmaend slap vaesentlig billigere end det, anklageren havde kraevet

To maend på 28 og 42 fik henholdsvi­s en behandling­sdom og et år og tre måneders faengsel for 45 tricktyver­ier mod butikker over hele landet fra Hirtshals til Maribo. Kort før lukketid distrahere­de den ene personalet, mens den anden stjal cigaretter og spiritus. Videooverv­ågning var et vigtigt bevis i sagen.

På første dag for politiets frit lejde for våben vaeltede det ind med primaert rifler og gevaerer hos politiet på Bornholm. Der blev modtaget knap 40 våben og over 100 patroner af forskellig­e slags.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark