Ekstra Bladet

54 skyderier på åben gade sidste år

- KATRINE M. RASMUSSEN kmr@eb.dk

Skyderier på åben gade er desvaerre ikke laengere en sjaeldenhe­d i Danmark.

54 gange blev der skudt i det offentlige rum i 2016 under konflikter mellem rockere og bander, mens der ’kun’ var 16 skyderier året før. Så stigningen er på hele 218 procent.

Det fremgår af Rigspoliti­ets rocker- og banderappo­rt for 2016. Alene i årets tre sidste måneder rykkede politiet ud til 32 skyderier.

– Det viser tydeligt, at vi fortsat skal laegge et meget tungt pres på rocker- og bandemedle­mmer. Vi skal ikke acceptere, at stridighed­erne i de her miljøer fører til skyderier eller knivstikke­rier i det offentlige rum, siger rigspoliti­chef Jens Henrik Højbjerg.

Draebte og sårede

Tre blev draebt og 36 såret af skud eller knivstik i rockerog bandemiljø­et i 2016.

666 skydevåben blev beslaglagt, oplyser rapporten, hvoraf 48 blev vurderet til at have tilhørt en rocker eller et bandemedle­m.

Politiet havde over 1200 personer med rocker- og bandetilkn­ytning registrere­t, og disse personer blev i 2016 sigtet over 3400 gange for kriminalit­et.

God start på 2017

Politiet håber på et roligere 2017:

– Det er Rigspoliti­ets vurdering, at de skaerpede regler for prøveløsla­delse og udgang for indsatte med rockerog banderelat­ioner har haft en daempende virkning på konfliktni­veauet. Heldigvis har vi allerede i de første fem måneder af 2017 set, at der tilsynelad­ende er sket en opbremsnin­g af volden, siger rigspoltic­hef Jens Henrik Højbjerg. Der har vaeret faerre skyderier i år, men her er en tyrkisk klub på Vesterbro i København blevet ramt af flere skud fra en maskeret mand.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark