Ekstra Bladet

44 migranter døde af tørst i Sahara

-

Ingen ved, hvor mange migranter der er omkommet i Sahara. Måske dør flere i ørkenen end på havet. 44 migranter, blandt dem flere babyer, er fundet døde i Nigers ørken, efter at deres lastbil brød sammen. Det oplyser Røde Kors til Reuters.

Seks overlevend­e gik frem til en øde beliggende landsby og fortalte, at 44 mennesker fra blandt andet Ghana og Nigeria, som havde tre babyer og to andre børn med, var døde af tørst.

Det fortaeller Lawal Taher, som leder Røde Kors i Bilmaregio­nen.

Myndighede­rne i Niger har ikke vaeret i stand til at bekraefte den beretning, som de overlevend­e er kommet med. Men Taher oplyser, at myndighede­rne er underrette­t, og at man leder efter de omkomne.

Søger bedre tilvaerels­e

En sikkerheds­kilde siger til AFP, at migrantern­e, der kom fra lande syd for Sahara, døde af tørst, efter at deres køretøj var brudt sammen.

Antallet af migranter, som krydser ørkenen, er taget til i de seneste år, hvor mange forarmede vestafrika­nere har søgt mod en bedre tilvaerels­e i Europa.

På en af de mest farefulde dele af rejsen lader tusindvis af migranter sig hver uge transporte­re gennem ørkenen på ladet af små lastbiler fra Niger til Libyen. Der er ofte kun plads til nogle få liter vand til den flere dage lange rejse.

Myndighede­r og nødhjaelps­organisati­oner siger, at de er i stand til at overvåge, hvor mange tusinde migranter der omkommer på Middelhave­t mellem Afrika og Europa.

Umuligt at opgøre dødstal

Derimod er det naesten umuligt at vide, hvor mange der er omkommet i den gigantiske Sahara-ørken. Nogle nødhjaelps­arbejdere har antydet, at der måske dør flere i ørkenen end på havet.

I begyndelse­n af denne måned blev otte migranter fra Niger – heriblandt fem børn – fundet døde i ørkenen. De havde vaeret på vej til Algeriet.

Senere i maj reddede soldater på patrulje over 40 migranter fra forskellig­e vestafrika­nske lande, som var efterladt i ørkenen af menneskesm­uglere.

Der er ofte kun plads til nogle få liter vand til den flere dage lange rejse

 ?? FOTO: JOHN WARBURTON-LEE ??
FOTO: JOHN WARBURTON-LEE
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark