Ekstra Bladet

Don Ø: Det rammer min familie

DEN TIDLIGERE PARKENFORM­AND fastholder, at han på intet tidspunkt har medvirket til kursmanipu­lation

- HELLE KASTHOLM HANSEN Landskendt Gift med: Børn: Kaelenavn: hka@eb.dk

Dagen derpå efter det store nederlag med afvisninge­n fra Højesteret var det en noget groggy Flemming Østergaard, Ekstra Bladet talte med i går.

Den tidligere Parken-formand er stadig så fortumlet over at have fået nej fra Procesbevi­llingsnaev­net, at han fortsat ikke ved, om han reelt skal ind at sidde – eller om han kan afsone på anden vis.

Men mest er han psykisk påvirket af den effekt, som udsigten til en faengselss­traf har på hans kone, børnene og børnebørne­ne.

Rent justitsmor­d

– Jeg er dybt chokeret. Selv om retten har talt, vil man nogle gange se, at retten har taget fejl, og det er sket her. Det er et rent justitsmor­d, og det, der gør mig mest ondt, er, at det går ud over min familie, siger Flemming Østergaard.

Procesbevi­llingsnaev­nets afvisning af, at han og Jørgen Glistrup kan få prøvet deres domme for kursmanipu­lation ved Højesteret, er kommet bag på Flemming Østergaard.

Ekstra Bladet gør den tidligere Parken-formand opmaerksom på, at for almindelig­e mennesker kan det vaere rimelig svaert at gennemskue, hvad der er op og ned i denne sag, og at det derfor er Landsrette­ns dom, som almindelig­e mennesker må forholde sig til. Og det er Østergaard helt indforståe­t med.

Helt surrealist­isk

– Jeg er ikke et tudefjaes, men problemet er, at der tilsynelad­ende er mange, som ikke begriber, hvad denne sag går ud på – heller ikke dommerne. De har simpelt hen ikke vaeret klaedt godt nok på. Min tiltro til retssystem­et har altid vaeret i top, men det er den ikke laengere. Hvis jeg havde kørt 180 km i timen på motorvejen, ville jeg kunne forstå, at jeg skulle straffes. Men det her er absurd. At jeg nu skal i faengsel er surrealist­isk.

– Hvis du siger, at dommerne ikke har forstået sagen, er det så anklagemyn­digheden, der er skurken?

– Jeg har aldrig tidligere befundet mig på anklagebae­nken i en retssag, og der har vaeret meget, jeg skulle vaenne mig til. F.eks. tonen. Det er rimelig chokerende at opleve anklagemyn­digheden, der optraeder som vinderne til en fodboldkam­p eller en boksekamp. Man tror, det er løgn. Hver gang, jeg åbner munden, får jeg at vide, at jeg lyver, og de kan ikke få armene ned, når de får medvind af dommerne. Det er kafkask.

Sagen om kursmanipu­lation i Parken tog sin begyndelse for ca. ti år siden, og de år har taeret hårdt på den nu 74-årige Flemming Østergaard.

– For mange år siden blev jeg kørt ned, og nu er de følgevirkn­inger fra de gamle skader brudt ud i fuldt flor. Der er dage, hvor jeg ikke kan gå – for nu bare at naevne noget. Og psykisk har jeg det ad helvede til. Jeg har vaeret gift med min kone i 52 år, og selv om hun er en staerk kvinde, praeger det hende da, at jeg har det sådan. Men allervaers­t er det,

Selv om retten har talt, vil man nogle gange se, at retten har taget fejl, og det er sket her Hvis jeg havde kørt 180 km i timen på motorvejen, ville jeg kunne forstå, at jeg skulle straffes

31. oktober 1943 på Frederiksb­erg. som: Formand (nu tidligere) for bestyrelse­n for Parken Sport & Entertainm­ent A/S. Inge Østergaard. Nikolaj og Peter Østergaard. Don Ø. I dag et at det rammer mine børn og børnebørn. De lider, og det er virkelig svaert.

Jeg er traet

– Med risiko for at lyde helt forkert så er jeg så traet nu. Langt, langt hovedparte­n af de mennesker, som kontakter mig og har forstand på aktiehande­l ved, at jeg ikke har gjort noget forkert.

– Jeg har aldrig haft telefonisk

Idømt halvandet års faengsel ved Østre Landsret 23. marts 2017 for kursmanipu­lation sammen med Jørgen Glistrup. kontakt eller holdt møder med de banker, der var involveret i køb og salg af aktier. Den mail, som jeg udsendte efter Landsrette­ns dom, og hvor nogle medier mente, at jeg smører ansvaret af på Glistrup, er fejlfortol­ket. Det er ikke tilfaeldet. Jeg er sikker på, at Glistrup har gjort, hvad han skulle. Der er en klar adskillels­e mellem formand og adm. direktør. Glistrup har passet sit job, og jeg mit. Alt andet er grotesk.

Den tidligere Parken-formand har på det seneste modtaget ca. 25 mails og sms’er, der er fyldt med hån og skadefryd, og hvor budskabet er: ’Fryd, at han må sone sine gerninger.’

– I min optik har de ret. Hvis man har gjort noget forkert, skal man straffes. Men det er altså ydmygende at skulle i spjaeldet for noget, man ikke har gjort, og jeg fastholder, at jeg ikke har foretaget mig noget ulovligt. Og da systemet alligevel insisterer på at straffe mig, kan de jo f.eks. saette mig ind i Skat, så kan jeg jo bruges til noget fornuftigt, siger Flemming Østergaard.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark