Ekstra Bladet

Det bruger man dem til om ti år

S

- Kilder: Komputer for alle, Politiken og vrguide.dk MADS CHRISTIAN HEEDE

HELT NY FILMOPLEVE­LSE

Der er slet ikke nogen tvivl om, at filmbranch­en vil tage teknikken til sig. Warner Brothers går forrest allerede nu og har indgået et partnerska­b med Imax om at udvikle film med VR-elementer. Din fremtidige filmopleve­lse vil blive markant anderledes, når du pludselig kan vaere til stede i filmen på en helt anden måde.

BESØG INTERNETTE­T I 3D

I fremtiden vil du kunne søge i Google eller besøge en hjemmeside i 3D. Nettet vil også tage VR-teknologie­n til sig. Du vil kunne trykke på en knap eller swipe mellem fotos i søgeresult­atet, så det føles, som om du fysisk gør det.

LANGDISTAN­CE-KIRURGI

Laeger vil operere uden selv at vaere til stede: I fremtiden kan du blive opereret uden at møde laegen. Laegen kan sidde i Miami, mens han foretager det kirurgiske indgreb på dig på et dansk hospital ved hjaelp af VRteknolog­i og en robot.

NYE SHOPPEMULI­GHEDER

Se tøjet fysisk, gå rundt i det hus, som du overvejer at købe, eller tag en tur ned ad stranden i Thailand, mens du sidder derhjemme i sofaen og shopper. Der er uendeligt mange muligheder for, hvordan virksomhed­er kan gøre din online-shoppingop­levelse endnu mere livagtig.

VIRTUELLE MØDER OG KONTORLOKA­LER

Forestil dig at møde samarbejds­partneren fra USA, kigge ham i øjnene, trykke hans hånd og småsludre med ham før det vigtige forretning­smøde, men uden rent faktisk at vaere fysisk til stede. VR-teknologie­n vil spare virksomhed­er for enorme maengder penge og tid fremover. Virtual reality og VR-brill var blandt alle tech-nørde yndlingsor­d i 2016. Og det med god grund. Apple, Fac book, Samsung og de fles andre store på it-marked har nemlig kastet deres kae lighed på genren, som dire te oversat betyder virtu virkelighe­d.

Men hvorfor egentl – hvad kan virtual reality?

Virtual reality er en virt el virkelighe­d skabt af e computer og et par VR-br ler. VR-bølgen har bredt s til mange typer branche Netflix har lavet en VR-ap hvor du kan se film med din VR-briller. Ejendomsma­egl re og husfirmaer bruger V udstyr til at vise kundern rundt i huse, hvor de ikke fysisk til stede. Og spilbra

 ??  ??
 ?? FOTO: ALL OVER ?? Virtual reality giver helt nye muligheder for filmbranch­en, og der venter store oplevelser i de kommende år.
FOTO: ALL OVER Virtual reality giver helt nye muligheder for filmbranch­en, og der venter store oplevelser i de kommende år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark