Ekstra Bladet

DU ER FOR SLAP, INGER

STRAM OP: Dansk Folkeparti er bestemt ikke tilfreds med Inger Støjberg, som blandt andet fejlagtigt har fortalt Folketinge­t, at alle barnebrude blev skilt fra deres maend

- JONAS SAHL sahl@eb.dk

Inger Støjberg blev i løbet af eftermidda­gen og aftenen i går trukket igennem et fem timer langt samråd med spørgsmål om barnebrude. Kun få af hendes svar faldt i god jord. Inger Støjberg bildte i februar 2016 danskerne ind, at alle asylpar, hvor kvinden var under 18 år – de såkaldte barnebrude – fremover ville blive skilt ad. Hver og én.

Men det var en sang fra de varme lande. Et ’politisk statement’, forklarede hun i et samråd i går.

Gang på gang lød det, at hendes instruks til Udlaending­estyrelsen – som hun i går pludselig kaldte en pressemedd­elelse – under hånden blev ledsaget af en mundtlig orienterin­g om, at de unge par skam ikke lovligt kunne skilles ad over en bred kam. Den saerpraege­de forklaring efterlader hende med et alvorligt forklaring­sproblem over for støttepart­iet, Dansk Folkeparti.

For i et svar til Folketinge­t og DF lovede Inger Støjberg at adskille alle asylpar, hvor den ene part var en ung kvinde.

’Jeg (...) har bedt Udlaending­estyrelsen sikre, at ingen mindreårig­e asylansøge­re under 18 år fremadrett­et kan indkvarter­es sammen med deres aegtefaell­e eller samlever,’ lød det i svaret i marts 2016.

Ikke desto mindre fik seks unge asylpar lov at bo sammen i de ti måneder, der gik, fra den ulovlige instruks blev udsendt, til den blev erklaeret ulovlig af Ombudsmand­en.

Et klodset svar

Martin Henriksen, Dansk Folkeparti­s udlaending­e- og integratio­nsordfører, er bestemt ikke imponeret.

– Det er et klodset svar, siger han.

Støjberg vil gerne fremstå hård. Gør hun i virkelighe­den ét, og siger noget andet, så vi kan kalde hende ’SlappeInge­r’?

– I forhold til en raekke andre politikere herinde, så fører ministeren en strammere udlaending­epolitik. Men Hvis Inger Støjberg virkelig mener, at barnebrude skal skilles ad, kan hun bare fremsaette et lovforsalg, fastslår Martin Henriksen (DF). på en raekke områder fører hun ikke en specielt stram udlaending­e politik.

– Her med barnebrude­ne giver ministeren det indtryk, at hun giver den alt, hvad den kan traekke. Men i virkelighe­den så kapitulere­r man. Hvis ministeren virke- lig mener, at barnebrude skal skilles ad, så kan ministeren fremsaette et lovforslag, hvor hun gør klart, at retspraksi­s er sådan, at de bliver skilt ad.

Det er jer i DF, som nu holder hånden over Inger Støjberg, selv om hun erkender ulovlighed­er. Det kan man altså godt med jeres billigelse?

– Vi lever i et maerkeligt land, hvor vi bruger tid på at diskutere regler, som reelt er lavet om. I stedet for at diskutere forhold for kvinder og børn, som er langt ude.

I er et lov og orden-parti. Her er en minister, som erkender at have lavet ulovlighed­er. Hvordan

det? kan hun overleve

– Det er noget maerkeligt noget at deltage i den her jagt på ministeren på det fremlagte. Det synes jeg. Det er ikke stort nok til at deltage i en klapjagt.

Så det er fordi, I er enige med hende, at I lader den passere?

– Vi er ikke enige, fordi ministeren har den opfattelse, at der ikke skal indføres ny lovgivning, som forbyder barnebrude. Den opfattelse har vi. Så vi er uenige med ministeren.

– Hun giver indtryk af, at hun vil gøre rigtig meget for barnebrude, men hun vil jo ikke indføre en ny lovgivning, der beskytter de små piger.

Hun giver indtryk af, at hun vil gøre rigtig meget for barnebrude, men hun vil jo ikke indføre en ny lovgivning

 ?? FOTO: MADS NISSEN/POLFOTO ?? Gør ikke nok
FOTO: MADS NISSEN/POLFOTO Gør ikke nok
 ?? FOTO: MADS NISSEN/POLFOTO ??
FOTO: MADS NISSEN/POLFOTO
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark