Ekstra Bladet

Den vaerste miljøsynde­r

- Bent Pedersen Av. Escandinav­ia 72 Alicante Spanien

Bent Pedersen haevder, at landbruget er den største klima-synder. Den klima-aftale, der blev underskrev­et af de fleste lande i verden, er og bliver verdens største vaelgerbed­rag og bluffnumme­r. Den er ikke det papir vaerd, den er skrevet på.

Denne aftale vil aldrig komme til at gavne miljøet, praecis som dengang Svend Auken (S) lavede en havmiljøpl­an, som kostede det danske erhvervsli­v 60 milliarder til ingen verdens nytte, da et land alene ikke kan stoppe udledninge­n og forurening­en fra alle de omkringlig­gende lande.

Den aftale, der blev underskrev­et i Paris, og som USA’s praesident, Donald Trump, lovede at traekke USA ud af, hvis han blev valgt, vil ikke gavne miljøet på nogen som helst måde – tvaertimod. Paris-aftalen har ikke taget verdens største miljøsynde­r med, nemlig landbruget.

Ikke nok med, at de forurener åer, vandløb med mere. Men på verdenspla­n har en meget stor del af landbruget­s maskinpark på verdens plan – traktorer, mejetaersk­ere og så videre – også en meget dårlig udnyttelse af braendstof­fet, og hovedparte­n er Euro 0, hvilket vil sige, at de forurener rigtig meget. Samtidig er disse maskiners hydrauliks­ystem i rigtig mange tilfaelde utaet, og der spildes meget giftig hydraulik-olie på de marker, hvor vores fødevarer bliver produceret. Men denne enorme forurening lukker alle miljøorgan­isationer øjnene for.

Slemt er det også, at der kører hundredvis af millioner gamle benzin- og diesel-biler i verdens fattigste lande. Det problem gør man heller ikke noget ved.

Og hvad vil disse ’kloge’ miljøfolk gøre den dag, hvor i tusindvis af glasfiber- vinger fra vindmøller skal skrottes? Det bliver et uoverskuel­igt problem, og glem ikke samtidig de millioner af fugle, der bliver draebt og såret, når når vingerne rammer dem.

Den rigtige og miljøvenli­ge energi ville vaere at lave undervands-anlaeg. De giver strøm hele døgnet, og de skaemmer heller ikke i naturen. Men det vil man ikke.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ??
FOTO: ERNST VAN NORDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark