Ekstra Bladet

Hvem er det lige, der har skyklapper på?

- Laes reportage side 6-7

gå lige til graensen for at få romaerne ud’, lover justitsmin­isteren. Foreløbig kommer Christians­borg med en hastestram­ning i Folketinge­t i dag. De østeuropae­iske tiggere kan bl.a. fremover smides i faengsel i 14 dage. Indtil videre viser det mere afmagt end slagkrafti­g idérigdom fra politisk hold.

nu, hvis borgere kan også rydde romalejre ringer og klager over, at sovende udlaending­e skaber utryghed. Og de ringer! 25 lejre er allerede ryddet – men politiet må føle sig ret åndssvage, for alle bliver løsladt igen i en fart.

politikern­e taenker dybt, bør danskerne gøre det samme: De østeuropae­iske migranter kan kun tiggeri, flaskepant, sort arbejde eller krimileve af nalitet. Nok så mange varmestuer, almisser og øldåser forstaerke­r snarere problemern­e, end de løser den situation, vi står i nu.

smart er det at foraere tiggerne penge? Alle eksperter fraråder det. Også dem, der har daglig kontakt til hjemløse. Det giver kun flere tiggere, der lever et endnu uslere liv. Ligesom vores pantsystem i sin nuvaerende form giver mange penge til de udenlandsk­e indsamlere og understøtt­er det voksende slum helt under samfundets radar.

og Gadejurist­en har travlt med at positioner­e sig for øjeblikket som nogle af de udenlandsk­e hjemløse grupper, der vil beskytte de mod politiakti­oner og folkelig uvilje. Kirkens Kors-

man ser deres udtalelser, fornemmer man en indignatio­n over modstanden mod romaer og udenlandsk­e hjemløse. Som om klagerne bare er småborgere, der ikke ønsker at se på noget grimt og ubekvemt. Det er jo ikke rigtigt. Hvem er det lige, der har skyklapper på? Organisati­onerne mener det godt og har i årevis hjulpet dem, der røg gennem samfundets sikkerheds­net. Men det er unfair at pådutte den brede, skeptiske befolkning,

kommer flere penge og mere velvilje, at bare der går det nok.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark