Ekstra Bladet

HUN SKINNER SOMMENNESK­E

– Caroline er en fantastisk person, som arbejder hårdt, er meget motiveret og behandler folk ordentligt, siger David Lee, som helt lader det vaere op til hende, hvor laenge hun vil spille tennis

-

PARIS (Ekstra Bladet): Han går rundt med en ispose tapet om sit skadede knae.

Men laengere oppe på den 206 centimeter lange krop hersker anderledes lune temperatur­er, fornemmer man, når man taler med David Lee om hans forhold til kaeresten, Caroline Wozniacki.

Og der kommer for alvor varme i både øjne og stemme, da samtalen mod slutningen drejer ind på det, han ser som det attraktive ved den danske tennisstje­rnes personligh­ed.

Meget motiveret

– Du har selv fulgt hende i årevis, så du ved, at hun er en fantastisk person, som arbejder hårdt, er meget motiveret og som behandler folk ordentligt, siger han og haever så blikket mod den lyseblå himmel over Paris:

– Hun skinner som menneske. Det er helt åbenlyst. Og du kan kun have respekt alt det, hun står for.

Han fløj søndag ind fra Texas og rykkede ind i det hus, som familien Wozniacki har lejet taet på Roland Garros, tennisanla­egget der huser French Open.

– Det er dejligt at vaere her sammen med hende. Da hun havde tiden og muligheden, kom hun også og støttede mig i San Antonio, så det er dejligt at kunne gøre det samme for hende. Faelles forståelse – Jeg er så stolt over, hvordan hun har håndteret de første to kampe her. Den første var ikke så køn som den anden, men det var vigtigt bare at komme videre. Mange store spillere er ikke kommet videre ved turneringe­n her, siger han.

– Hvad betyder det for jeres forhold, at I begge er topatleter? – Det er vigtigt. Vi forstår, hvor den anden kommer fra. Jeg forstår, hvornår det er tid til at haenge ud og spise middag sammen, og hvornår det mentalt er vigtigt for Caroline at forberede sig, så hun skal have noget tid for sig selv. Hun forstod det samme, da hun var ovre hos mig, og det er dejligt, at vi har den faelles forståelse, siger den amerikansk­e basketball­spiller.

Med sin baggrund og ekspertise i den sport blander han sig mindst muligt i de tennisfagl­ige diskussion­er, der kører hen over det Wozniacki’ske spisebord.

Et godt sted

– Ja, jeg holder mig vaek fra det strategisk­e. For mig handler det mere om, at hun har det sjovt og nyder sporten. Nogle gange er det lettere sagt end gjort, men min støtte går mest på at holde hende positiv. Forhåbentl­ig kan jeg hjaelpe lidt på det område.

– Hvilke perspektiv­er ser du for hendes karriere?

– Jeg kendte hende jo ikke for et par år siden, men jeg er imponeret over den måde, hun er kommet tilbage på fra US Open sidste år og hertil, hvor hun er tilbage i top ti og spiller så godt. Den bedrift er jeg virkelig stolt over.

– Se på den kamp, som hun spillede i går, hvor hendes spil virkelig sad der. Jeg føler, at hun er et godt sted lige nu. Hun er på toppen og kan

slå hvem som helst på turen.

– Som 26-årig topper hun vel også nu, selv om det er en hård sport. Opmuntrer du hende til at spille laenge endnu?

– Det er hende, der skal beslutte det. Det vigtigste er, at hun arbejder meget hårdt og er meget selv-motiveret. Så det er ikke meget indflydels­e, jeg har der. Hun skal bare nyde det og have det rart.

– Hun har flere gange tidligere luftet, at hun ikke ville spille, til hun var 30 år, og at hun gerne vil vaere en ung mor?

– Min pointe er, at det er op til hende. Hun spiller kun så laenge, hun synes, det er sjovt. Det er måske et år mere, måske fem. Hvem ved?

Dedikeret

– Jeg kan jo lide hende på grund af det, hun er som person, og ikke fordi hun er tennisspil­ler. Det forandrer intet mellem os, om hun spiller eller ej.

– Hvem ved også, hvor laenge jeg selv spiller. Jeg er 34 år, så jeg spiller vel et par år mere. Men ingen af os holder for evigt, siger David Lee.

– Men at se hvor hårdt hun arbejder med holdet, og hvor dedikeret hun er, er for mig fantastisk at følge. Arbejder hårdt – Det var det også sidste år under US Open. Ikke mange gav hende en chance sidste år, da hun kom til New York. Hun overlevede kun lige sin første kamp, og så fulgte hun Kerber til dørs i semifinale­n. Det var helt fantastisk at følge. Man støtter jo helst folk, der er gode mennesker og arbejder hårdt.

– Apropos New York. Hvor laenge har I kendt hinanden? – Vi mødtes for et år siden.

– Og hvornår udviklede jeres venskab sig til noget mere?

– Tak for nu, svarer han med et grin og går igen hen for at se Caroline traene.

Da hun havde tiden og muligheden, kom hun også og støttede mig i San Antonio, så det er dejligt at kunne gøre det samme for hende

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark