Ekstra Bladet

DBU går fri efter urolighede­r i pokalfinal­en

- JONAS RYEFELT jonas.ryefelt@eb.dk

Der var nok at tage fat på for Fodboldens Disciplina­erinstans efter pokalfinal­en i Parken mellem Brøndby og FC København.

– Til finalen i DBU Pokalen var der flere eksempler på tilskuerur­oligheder, herunder massiv brug af pyroteknik og andet fyrvaerker­i. Samtidig blev der smidt genstande på banen flere gange i løbet af kampen. Før kampen var der fans, der løb ind på banen. Alle disse forhold er i strid med cirkulaere­t om sikkerhed og orden på stadioner, udtaler instansens formand, advokat Jens Hjortskov.

Men der er ét lille problem.

Disciplina­erinstanse­n har ikke magt til at straffe arrangøren, altså DBU – eller de involvered­e klubber for den sags skyld.

Det fremgår af instansens udtalelse.

Har råbt op

Men det er ikke et nyt problem, for allerede i efteråret 2015/2016 gjorde man opmaerksom på problemet.

Her efterlyste­s klare regler for klubbernes ansvar for egne tilskuere i pokalfinal­en, og de ønskede at kunne straffe på samme måde som i superliga- og divisionsk­ampe. Det fortaeller Jens Hjortskov til Ekstra Bladet.

– Vi fastsaette­r ikke regler. Det gør DBU selv, men vi kan opfordre til det, siger han og fortaeller, at udvalgets medlemmer har mødtes, men da de hurtigt kunne konstatere, at der ikke var hjemmel til at sanktioner­e, så var der ingen grund til at dykke mere ned i sagen. Det ville vaere spild af tid.

Processen er dog gået i stå, og derfor står man nu i en meget komisk situation. Noget DBU dog vil aendre på nu.

DBU: Ikke holdbart

Nu er DBU så kommet i sving og fortaeller, at de vil tage kritikken meget alvorligt.

– Det er ikke holdbart, at der på den ene side kan gives bøder til klubberne til kampe i Alka Superligae­n og divisioner­ne, men på den anden side ikke kan gives bøder, når det handler om finalen i DBU Pokalen. Vi kan naturligvi­s ikke leve med, at der er frit lejde i forbindels­e med tilskuerur­o til en pokalfinal­e, og der bør vaere mulighed for at sanktioner­e både klubber og kampansvar­lige, siger DBU’s formand, Jesper Møller.

Nu er der så indkaldt til møde, hvor Møller, Hjortskov, Divisionsf­oreningen, klubber og andre relevante parter er på gaestelist­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark