Ekstra Bladet

HAR RYSTET FINALESKUF­FELSEN AF SIG: Nu har jeg lyst til at spille fodbold igen

Kasper Dolberg har laert af nederlaget til Manchester United og håber at kunne slutte sin fantastisk­e gennembrud­ssaeson med at score for Danmark

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Det er ude på graesset, at han har det bedst.

Kasper Dolberg vil langt hellere stå over for en stor, frådende forsvarssp­iller end en lille, uskyldig mikrofon.

Det første har han vaennet sig til, det andet kommer han nok til at vaenne sig til. Med tiden. Lige nu er han stadig mere teenageren Kasper fra Voel end angrebsstj­ernen Dolberg fra Ajax, når han møder pressen.

Han svarer såmaend høfligt nok, men på sin egen stille facon. Svarene er afmålte, og det er svaert at aflaese på ansigtsmim­ikken, hvordan han egentlig har det.

19-årige Kasper Dolberg var synligt skuffet efter Ajax’ nederlag til Manchester United i Europa Leaguefina­len for en god uges tid siden, men det har hjulpet at holde lidt fri.

– Jeg ved ikke, om kampen er ude af systemet, men det er ikke sådan, at jeg går og er sur over det laengere, siger Kasper Dolberg, der torsdag formiddag mødte på Brøndby Stadion for at deltage i landsholde­ts frivillige traening forud for testkampen mod Tyskland tirsdag og den vigtige VM-kvalifikat­ionskamp i Kasakhstan 10. juni.

Kan laere en masse

Ajax-angriberen er braget igennem fodboldens lydmur i denne saeson, men løb ind i Manchester Uniteds forsvarsmu­r i Stockholm. Europa League-finalen viste – og det er på igen måde overrasken­de – at den blonde bomber stadig langtfra er faerdigudd­annet, selv om han har taget nogle enorme skridt i sin første saeson som senior.

Kampen mod José Mourinhos mandskab har han ikke set igen, og havde han gjort det, ville han ikke have set sig selv ret meget i billedet. Men laere af den, det kan han.

– Ja, det kan jeg da selvfølgel­ig. Kasper Dolberg fik ikke meget plads i finalen mod Manchester United, men det mener han selv, han har laert af. Og nu er han klar til at score for Danmark.

efter fortsat den nye dreng i landsholds­klassen.

En skade under traeningen kostede ham den efterfølge­nde testkamp i Tjekkiet, og han måtte også melde afbud, da et svaekket dansk landshold i slutningen af marts spillede 0-0 i Bukarest mod Rumaenien.

af Yussuf Poulsen og Martin Braithwait­e tjansen helt på toppen på ’det rigtige hold’, da nordmanden havde delt trøjer ud på traeningsb­anen i Brøndby.

– Jeg synes, at det er meget svaert at vurdere, hvor man lige står i det. For det er jo noget med, at han (Åge Hareide, red.) skal bedømme os ud fra de praestatio­ner, vi har lavet i klubberne, siger Kasper Dolberg, der både fysisk

og mentalt melder sig helt klar til landsholds­tjeneste.

Lang saeson

– Jeg står fint, synes jeg. Det har vaeret en lang saeson – også laengere end jeg havde regnet med. Men jeg har haft en uges fri, og nu har jeg lyst til at spille fodbold igen.

– Hvordan ville det vaere at slutte saesonen med at score for Danmark?

– Det ville selvfølgel­ig vaere prikken over i’et. Og jeg tror på det, hvis jeg får muligheden for det, siger den stille bomber fra Voel, inden han som en af de sidste dribler forbi kameraer og mikrofoner og skynder sig ud på graesset.

Derud, hvor han har det bedst.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark