Ekstra Bladet

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

-

Juventus og Real Madrid mødes for 19. gang i den fornemste europaeisk­e klubturner­ing. Begge klubber har otte sejr, mens to kampe er sluttet uafgjort.

I 1998 mødtes de to klubber i Champions League-finalen i Amsterdam. Real Madrid sejrede 1-0 på en scoring af Mijatovic. Zinedine Zidane var blandt de tabende finalister.

Real Madrid kan blive det første hold i Champions Leagueaera­en, der genvinder trofaeet. Sidste år slog de Atlético Madrid i finale.

Seneste hold, der har vundet to år i traek, er AC Milan. Italienern­e vandt mesterhold­enes turnering i både 1989 og 1990.

Det er 15. gang, at Real Madrid spiller en Europa Cup-/ Champions Leaguefina­le. Spanierne har vundet 11 af 14 finaler. Juventus har bare sejret i to af otte finaler (1985 og 1996).

Juventus er det eneste ubesejrede hold i denne saesons udgave af Champions League. De zebrastrib­ede har vundet ni kampe og spillet tre uafgjort.

Bare tre mål har Gianluigi Buffon lukket ind i Champions League i denne saeson. Der er blevet scoret hele 17 gange mod Real Madrid.

Til gengaeld har Real Madrid scoret i samtlige kampe og er med 32 mål det mest scorede hold i denne saeson. Juventus står noteret for 21 scoringer.

Cristiano Ronaldo har lavet ti mål i Champions League i denne saeson – ét faerre end Lionel Messi. Gonzalo Higuaín er med fem scoringer Juve-topscorer.

Sikkerhede­n er i top til finalen. 2000 betjente er på arbejde i Cardiff, og taget på Millennium Stadium er af sikkerheds­hensyn rullet på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark