Ekstra Bladet

Store besparelse­r til forenede el-kunder

-

Det kan ofte betale sig at stå sammen – og det gaelder også, når det kommer til at skaffe sig gode priser på el-markedet.

Flere foreninger, der samler el-kunder og forhandler sig frem til store rabatter, har over de seneste år set dagens lys. En af dem er Elforbunde­t.dk, som forbrugerj­urist Morten Sinding, som nogle måske vil genkende fra TV2-programmet ’Pengerådgi­verne’, står bag.

Elforbunde­t.dk har 23.000 medlemmer, og med dem i ryggen forhandler foreningen fordelagti­ge pris-aftaler hjem med el-selskaber, der er villige til at give rabat for til gengaeld at få masser af nye kunder ind i folden.

– Energitils­ynet undersøger hvert år alle priser på el-markedet. Seneste undersøgel­se viste, at det kan betale sig at vaere aktiv, men at 90 procent af danskerne alligevel lader elselskabe­rne frit saette el-prisen, siger Morten Sinding til Ekstra Bladet.

– Vi har forhandlet yderligere rabat for det produkt, som undersøgel­sen fandt var billigst for blandt andet almindelig­e parcelhuse. Med vores aftale sparede en gennemsnit­shusstand 703 kroner og helt op til 2022 kroner ved højt forbrug som følge af for eksempel el-varme.

De 2022 kroner gaelder en husstand i Vestdanmar­k, mens det tilsvarend­e tal i Østdanmark er 1885 kroner.

 ?? FOTO: SARA SKYTTE/POLCREATIV­E ?? På trods af at det er nemt at skifte el-selskab, er det de faerreste af os, der benytter os af muligheden.
FOTO: SARA SKYTTE/POLCREATIV­E På trods af at det er nemt at skifte el-selskab, er det de faerreste af os, der benytter os af muligheden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark