Ekstra Bladet

JEG HAR BEGÅET FEJL

- KRISTIAN B. LARSEN kbl@eb.dk

Dansk Folkeparti­s Morten Messerschm­idt melder sig klar efter syv måneders sygdom, når han i morgen holder grundlovst­ale i hjembyen Frederikss­und.

Sygemeldin­gen kom efter Ekstra Bladets afsløringe­r af misbrug med EU-midler i foreningen Meld og fonden Feld. På vej tilbage til politik erkender Messerschm­idt, at 'der har vaeret sjusk'.

'Naturligvi­s begår jeg fejl – og det har jeg gjort. Det har jeg måske ikke vaeret god nok til at acceptere', skriver Morten Messerschm­idt på Facebook.

Dansk Folkeparti betalte 2,6 millioner kroner tilbage til EU's kasse som følge af skandalen, hvor DF blandt andet misbrugte EU-støtte til dansk valgkamp og partiets sommergrup­pemøder.

'Jeg påtager mig ansvaret og vedkender mig mine fejl, og jeg ved også, at jeg burde have reflektere­t mere over mine handlinger, så fejltrin kunne vaere undgået', skriver Messerschm­idt.

De får svarene

Ekstra Bladet vil gerne have spurgt naermere til, hvilke fejl DF'eren mener at have begået. Det har dog ikke vaeret muligt at få et interview, men til TV2 News siger Messerschm­idt, at 'der har vaeret et rod med formalia'.

Svindel vil han ikke kalde det, men det er netop, hvad EU's antisvinde­l-enhed Olaf siden oktober har undersøgt. Messerschm­idt har endnu ikke vaeret afhørt, og derfor vil han ikke gå naermere ind i, hvad der er foregået i Meld og Feld.

– Nu foregår der en undersøgel­se i Olaf (EU's antisvinde­l-enhed, red.). Det rigtige er, at de får svarene på de spørgsmål, som de må have, siger Morten Messerschm­idt til TV2 News.

'Lidt mere ydmyg'

I naeste uge vender DF'eren også tilbage til Bruxelles og sit job som medlem af Europa-Parlamente­t, hvor han ved sidste valg fik 465.758 personlige stemmer – det højeste nogen sinde.

'Lidt klogere, lidt mere ydmyg og eftertaenk­som – men også mere opsat end nogensinde på at leve op til vaelgernes tillid', skriver DF's stemmeslug­er.

Det skyldes et forløb med stress, som blev udløst på vej til sommerhuse­t med kaeresten Dot Wessman, som slog alarm, da Morten Messerschm­idt fik et ildebefind­ende i bilen 22. oktober sidste år.

'Meget ubehagelig­t'

Det var efter laengere tids pres og 'en tsunami af anklager', at det ifølge DF'eren gik galt.

'Der er en graense for, hvilket pres man kan klare. Det ved jeg nu. I oktober sidste år måtte jeg erkende, at jeg var kørt i saenk, både fysisk og mentalt – for en tid', skriver Morten Messerschm­idt.

’Jeg ved godt, at sagen om Meld i perioder vil overskygge mit politiske arbejde for en tid. Men forhindre det kan den ikke.’

'Selv den mindste fejl kan blive til store historier', skriver Messerschm­idt om moderne politik. Fejl, der altså har kostet Dansk Folkeparti 2,6 millioner kroner.

Jeg ved godt, at sagen om Meld i perioder vil overskygge mit politiske arbejde

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark