Ekstra Bladet

UGENS HOVEDPERSO­N

I

- ALLAN LYKKE

MÜNCHEN (Ekstra Bladet): – Om jeg kan se en fremtid, hvor Aerosmith ikke eksisterer laengere? Selvfølgel­ig. Om 20 år er vi alle døde. Men musikken vil stadig vaere der.

Ordene er de amerikansk­e veteraners frontmand, Steven Tyler, som Ekstra Bladet møder i den sydtyske storby, München, før det går mod Danmark, hvor Aerosmith giver koncert i morgen, i Royal Arena i København.

Koncerten er et led i en turné, der har vaeret annonceret som en farvel-turné med titlen ’Aero-Vederci Baby’, men efterhånde­n som Ekstra Bladet taler med både Tyler og guitariste­n Joe Perry i München, bliver meldingen knap så bombastisk.

En nådens engel, der tilgav mig mine synder og hjalp mig gennem tider, hvor jeg virkelig behøvede hjaelp

Steven Tyler siger, at det da godt kan vaere en afskedstur­né, den ’kan bare komme til at vare for evigt’, og Joe Perry fastslår, at ’det virkelig er svaert for mig at forestille mig ikke at skulle spille med de andre igen’.

Så tiden kan kun vise, hvad fremtiden har at byde på for Boston-orkestret, som har 46 år på bagen – og bortset fra fem år i starten af 80’erne har bestået af de samme fem personer hele vejen igennem, Steven Tyler, sang, Joe Perry og Brad Whitford, guitarer, Tom Hamilton, bas, og Joye Kramer, trommer.

Truet af stoffer

Ikke at det har vaeret en dans på roser hele tiden. Stoffer – og her er tale om de virkelig hårde af slagsen – har flere gange truet bandets eksistens, men hver gang er en engel alligevel stået frem og vist en vej ud af uføret.

Sindssygen ramte

Steven Tyler skrev selv om det i sangen ’Amazing’. Hvordan han havde ’ledt de forkerte ind og de rigtige ud’ af sit liv, hvordan sindssygen havde ramt ham, og han var gået i hundene og kun taenkte på at tage livet af sig selv.

Men så havde en ’engel’ meget belejligt vist sig og ført ham ud i lyset fra den mørke tunnel.

– Sådan havde jeg det i det øjeblik. Jeg blev afvaennet i 1988 og skrev den sammen med en kaer ven (Richie Supa, red.), som jeg plejede at købe kokain og heroin af i 60’erne. Han havnede i Sing Sing-faengslet, kom ud, men mens jeg var blevet clean, var han det ikke.

Reddet af nådens engel

– Han dukkede op til en koncert, og vi smed ham ud. Så

– Det skal ikke tages bogstaveli­gt. Ikke en speciel person, men en nådens engel, der tilgav mig mine synder og hjalp mig gennem tider, hvor jeg virkelig behøvede hjaelp, siger Steven Tyler.

– Hvad betyder Aerosmith for dig?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark