Ekstra Bladet

Genial eller gal – bedøm selv

- Lars M. Tjellesen Østermarie Bornholm Gorm Vesterby Oldorf Tårup Skovvej 1 Nørre Alslev

Nu er Donald Trump på vej ud i noget, som vil give store protester, give store advarsler og utrolige negative udtalelser.

Men Trump er realistisk, og han kan med sin sunde fornuft se og fornemme, at nok er mennesket et dygtigt individ, men der er graenser.

Universets cyklus kan vi selvfølgel­ig intet stille op imod, selv om vi gerne ville.

Det er naivt at tro, at vi kan stoppe klimaforan­dringerne helt ude i yderste galakse.

At store, kloge professore­r og andre laerde folk kan tro på, at vi har mulighed for at aendre noget ved den ophedning, vi oplever.

Vi er ikke i stand til noget som helst.

Realisme er langt bedre end naivitet, og selvfølgel­ig skal vi stoppe med at svine kloden til, men vi bør forstå, at vi ikke kan aendre noget som helst.

Trump har forladt Parisaftal­en, det er meget modigt, Der er delte meninger om den amerikansk­e praesident og hans gøren og laden.

for så godt som alle er imod ham, og han vil blive saerdeles upopulaer og hadet.

Mest fordi alle, der kan overvinde deres medfødte naivitet, inderst inde godt kan forstå, at Trump blot er 100 procent realistisk.

Hvor ubegavet kan en amerikansk praesident vaere?

Tror Donald Trump virkelig, at militaer-isenkram er vigtigere end jordens overlevels­e, eller mangler manden simpelt hen perspektiv?

Når Donald Trump opdager, at USA er håbløst bagud på point, skal vi så håne ham eller lade han sejle i sin egen bundløse sø af uvidenhed og gaeld?

Sjaeldent har et så dumt menneske haft så meget magt – ja, det er ligefrem måske hensigtsma­essigt at lade USA drukne i sit eget lort.

Det eneste, denne mand indtil nu har gjort, er at skabe sig så mange fjender, at USA får brug for at spendere op mod ti procent af sit BNP for at vise, at han havde ret.

Der er ingen, der gider at angribe et land, der styres af et så ubegavet menneske.

Lad nu manden glide ud i intetheden, hvor han hører hjemme, og drop så at gengive hans ene tåbelige pip på Twitter efter det anden. Manden er jo simpelt hen gal og forstår ikke at prioritere.

Man kan ikke lade vaere med at spørge sig selv, om en praesident i USA virkelig må vaere så dum?

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark