Ekstra Bladet

Vis nu hvor god du er på grus

- HUN HAR SÅ TIT HUN FÅR BRUG JEG ER DOG

bandet det røde grus langt vaek, Caroline Wozniacki.

Det glatte underlag med risiko for skader og boldens mere uberegneli­ge opspring har vaeret en cocktail med lidt for meget bismag.

Det har kunnet aflaeses på hendes resultater de senere år og ikke mindst på den skepsis, der har praeger hende i netop den del af saesonen. Her er selvtillid­en bestemt ikke hårdkogt som hardcourt.

Indtil nu i alt fald. For trods udfald har hun i glimt vist her på Roland-Garros, hvor klogt og kompetent hun nu kan beherske discipline­n. Og hun har ikke mindst vist det over for sig selv.

Trods en overkommel­ig lodtraekni­ng må det trods alt give noget mental medvind og tro på, at hun nu igen kan udfordre de bedste på det røde underlag.

Hvis ikke stopper hendes French Open i dag.

Kan Caroline også føje et sejrskapit­el til på grus, bliver perspektiv­erne yderst interessan­te i en grand slam, der ser meget, meget åben ud i uge to

forsigtig optimist af to grunde.

Der er kommet langt mere pulver i hendes forhånd det seneste år. Kombineret med, at Piotr og Sascha Bajin har fået banket noget mere grus-anvendelig­t topspin ind i den, og at hun selv har fået mod på både at vinkle skarpere diagonalt og gå taettere på stregerne ned langs linjen. Pludselig fremstår den som et fint våben.

Det har ikke vaeret nogen hemmelighe­d, at modstander­ne ofte prøver at bore i netop den side for at knaekke hende. Den risiko er vaesentlig­t formindske­t.

Desuden har Caroline og Sascha insisteret på at arbejde med de stopbolde, som aldrig har vaeret nogen Piotr-livret. Også den slår hun nu med selvtillid og skarphed.

for at lufte hele arsenalet mod Svetlana Kuznetsova, en erfaren grushaj, tidligere vinder her i Paris og naermest fast inventar i kvartfinal­erne.

Opgørene mod russeren udgør en klassisk og karriere-definerend­e konfrontat­ion i Wozniackis tennisliv (se bare boksen her på siden).

Kan Caroline også føje et sejrskapit­el til på grus, bliver perspektiv­erne yderst interessan­te i en grand slam, der ser meget, meget åben ud i uge to.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark