Ekstra Bladet

Nogle beskylder jer for at tjene penge på gråzone-prostituti­on og utroskab, som har store konsekvens­er for de unge piger. Hvad siger I til det?

-

– Vi bruger mange ressourcer på at skabe et sikkert community, der handler om sugar-dating og ikke gråzone-prostituti­on. Vi godkender billeder og tekster manuelt, vi har et rapporteri­ngssystem på vores hjemmeside, og vi udelukker brugere, der misbruger vores side. Vi samarbejde­r gerne med både politikere, fagfolk og andre med interesse i sugar-dating for at forebygge, at vores platform kan benyttes til noget uhensigtsm­aessigt. Vores forsøg på at vaere behjaelpel­ig med vores viden har indtil videre mødt en mur af tavshed, siger Caecilie Sander.

– Gør I noget for at forebygge, at brugerne af jeres site får psykiske eftervirkn­inger af deres flirten med den her gråzone-prostituti­on?

– Det er vigtigt at understreg­e, at vi ikke ser vores site som gråszone-prostituti­on. Vi har netop retningsli­njer, der modarbejde­r det, og vi gør, hvad vi kan for at udelukke og blokere profiler, som promoverer gråzone-prostituti­on. Når det er sagt, så kan alle platforme misbruges på den ene eller anden måde, og ligesom man kan bruge Facebook til at saelge en ydelse, så kan man også benytte vores platform til noget, som ikke er hensigten, siger Sander.

– Hvorfor tror I, der er så enorm en stigning i antallet af brugere?

– Vores danmarkshi­storie er et bevis på, at de trends og retninger, der er i samfundet, har affødt mange modreaktio­ner. I Danmark i dag er der stort fokus på ligestilli­ng. Kvinder og maend skal vaere så ens som muligt på så mange punkter som muligt. For mange dør romantikke­n i forholdet, når kvinder og maend begynder at ligne hinanden for meget og har samme ansvarsomr­åder i forholdet. Mange af brugerne på sugar-daters er maend, der gerne vil have lov til at vaere maendene i forholdet, og kvinder, der gerne vil vaere kvinderne i forholdet. Maendene i de traditione­lle sugardatin­g-forhold vil gerne vise, at de har penge og magt til at forsyne deres partner og blive set op til af en kvinde. Kvinderne vil gerne have rum til at blive forført, forsørget og lade sig give hen uden at skulle tage stilling til hvor og hvordan, slutter Caecilie Sander.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark