Ekstra Bladet

Letkørt og økonomisk Audi

TEST: Audi producerer tidløse biler. Den lille crossover Audi Q2 er forsigtig i designet, men byder på mange indre kvaliteter

- JENS HØY

Stationcar­s og MPV'er er ikke ligefrem noget, der tiltaler det moderne menneske.

Nej, vi vil have noget, der smager af et spaendende liv med outdoor-grej på taget, og når vi parkerer mandag morgen foran kontoret, må der gerne vaere et par mudderstae­nk på skaermkant­erne.

Jo, vi køber crossovere i stor stil, og de fleste gør det, fordi man sidder højt og har fint overblik. I virkelighe­den ikke langt fra den klassiske stationcar med førersaede­t i højeste position over gulvet, og så alligevel. Det skyldes blandt andet, at man sidder højere og lidt mere oprejst.

Personligt design

Design er efterhånde­n den vigtigste faktor, når der købes bil. Det skyldes ikke mindst, at alle moderne biler lidt populaert sagt kører godt, er holdt op med at ruste og i det hele taget er "forbandet" gode, billige og sikre.

Samtidig er kunderne ikke så tro mod maerkerne, og biler er blevet en brugsvare, hvor man efter en leasingkon­trakt på tre år er klar til at skifte til noget nyt og smart.

Audi har valgt at kalde bilen for Q2, men langt de fleste modeller er udelukkend­e forhjulstr­ukne med motoren liggende på tvaers foran. Vi tester Audi Q2 1,6 TDI med udstyrsbet­egnelsen Sport, og som koster fra 325.000 kr.

Økonomisk diesel

Billigste version af Q2 er med trecylindr­et benzinmask­ine, men kører man langt, er en diesel som den i testbilen vaerd at overveje.

Når det gaelder udstyr er muligheder­ne mange, og bilen kan derfor gøres meget personlig, også når det gaelder farver og detaljer.

Alternativ­t kan man overveje den fine 1,4 liters benzinmoto­r med 150 hk, som er forholdsvi­s økonomisk, men først og fremmest en støjsvag og kraftig motor til den lille Audi.

Forsaedern­e er det bedste sted at opholde sig i Q2. Med en laengde stort set som en Audi A3, men et nøk kortere i akselafsta­nd, er pladsen ved bagsaedet kun lige tilstraekk­elig.

Fra forsaedern­e har man udsigt til et stramt design, og i førersaede­t sidder jeg virkelig godt med perfekt afstandsha­rmoni mellem pedaler, rat og saede.

Materialer­ne er lette, men finish på vanligt Audi-niveau.

Kun skaermens manglende trykfølsom­hed traekker lidt ned, men man vaenner sig til drejeknapp­en mellem forstolene.

Udsynet skråt bagud vaenner man sig aldrig til, men det er prisen for det formsprog, som moden dikterer.

Let og direkte

Køreopleve­lsen er fin i Q2. Bilen styrer praecist, og den faste affjedring passer godt til bilen.

Dieselmoto­ren på 1,6-liter stiller 116 hk i udsigt og et moment på 250 Nm. Det er ikke alverden i en tid, hvor mange dieselmoto­rer i samme størrelse stiller med over 300 Nm.

Q2 med denne motor opleves som lidt svag i antrittet på motorvej. En Q2 med 1,4liters benzinmoto­r og 150 hk har samme moment og koster ca. 25.000 kr. mere og er vaerd at overveje som alternativ. Bilen er en Sport, hvilket betyder 17" alufaelge til at fylde ud i skaermkass­erne, men der er plads til langt større hjul, hvilket vil pynte på bilen, der ser lidt forsigtig

Bilen styrer praecist, og den faste affjedring passer godt til bilen

ud på 17". Et kig i prislisten for Q2 viser, at bilen ikke er meget dyrere end en tilsvarend­e Audi A3. Vi spår Q2 paen succes, for bilen er tiltalende i sit vaesen og laekker i detaljerne.

Et kig på salgsliste­rne afslører da også, at den lille Audi allerede har opnået fine salgstal herhjemme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark