Ekstra Bladet

DE BESKIDTE METODER

-

Tricktyven­e tilføjer hele tiden nye metoder, hvor de på gebrokkent dansk eller engelsk forvirrer ofret, bruger børn eller udnytter folks hjaelpsomh­ed. Her er et udpluk af de tricks, som er blevet brugt i forskellig­e danske byer bare de seneste tre måneder

1 Veksle-tricket

Betaler for en vare med en tusindkron­eseddel og forvirrer ekspedient­en for at få både seddel og byttepenge retur.

2 Spørge om vej/kort-tricket

Tyven afleder ofrets opmaerksom­hed ved at spørge om vej – ofte til et hospital, så man føler sig kaldet til at hjaelpe, og gerne med et vejkort. Imens snupper en medkumpan taske eller pung.

3 Arbejdskra­ft-tricket

Tilbyder at gå til hånde med alt fra fliserens til havearbejd­e for at komme ind på matriklen – men det er mere end ukrudtet, der forsvinder.

4 Rotte-tricket

Tyvene forvirrer ved at vise billeder af rotter og tilbyde at saelge en rottefri grund for 100 kroner. Samtidig forsvinder dankortet fra ofrets lommer. Der er kun et kendt eksempel på dette trick.

5 Inspicerin­g af bolig-tricket

Snyder sig ind i boligen under påskud af at skulle tjekke gasmåler, vinduer for tegn på indbrud eller vrøvl med afløbet.

6 Toiletbesø­g-tricket

Tricktyven ringer på døren og beder om at låne toilettet. Flere gange er tricket brugt af en gravid kvinde, som er svaerere at sige nej til.

7 Lede efter bold-tricket

Ringer på under påskud af, at børnene har kastet en bold ind i offerets have, som de skal lede efter. Mens de leder, går en medskyldig ind i boligen og stjaeler vaerdier.

8 Halskaede-tricket

Tricktyven­e siger, de vil foraere offeret en halskaede og går taet på og laegger den om halsen på offeret. Men i samme moment stjaeler de offerets eget smykke.

9 Underskrif­t-tricket

Forvirrer offeret med papirer, der skal skrives under. Mens opmaerksom­heden er rettet mod det, snuppes vaerdier.

10 Guld-tricket

Såkaldte guldsaelge­re huserer, typisk langs motorvejen­e, og tilbyder ’guld’. Samme modus har bredt sig til gader og på folks adresser.

11 Ketchup/blod-tricket

Tricktyven forvirrer ofret ved at smøre hende ind i ketchup som aflednings­manøvre eller børste vedkommend­e af, fordi der ’er blod på aermet’.

12 Kramme/gramse-tricket

Tricktyven bryder intimsfaer­en og krammer/ gramser umotiveret på offeret – nogle gange som ’tak for hjaelpen’. Samtidig stjaeler de vaerdier.

13 Spaerre vejen-tricket

Bryder intimsfaer­en og stiller sig i vejen for offeret, så man kommer taet nok på til at stjaele en pung for eksempel.

14 Lejligheds­jagt-tricket

Ringer på og spørger om, hvordan man får en lejlighed og maser sig ind i lejlighede­n samtidig.

15 Hjemmehjae­lper-tricket

Ringer på og udgiver sig for at vaere fra hjemmeplej­en for at komme ind i boligen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark