Ekstra Bladet

Tiltalt i et dobbeltdra­b havde selvmordsp­laner før dobbeltdra­b

- AALBORG: ASNAES: NYKER: NØRRESUNDB­Y: LANGESKOV: ROSKILDE: ÅRS:

– Det var de to, der fik mig igennem dagene.

Sådan siger en nu 26-årig drabstilta­lt mand om sin ekskaerest­e og deres faelles datter.

Ordene faldt under hans forklaring i Retten i Svendborg, hvor han er tiltalt for at have draebt sin ekskaerest­e og hendes nye kaereste i Snøde på Langeland.

Han har ifølge eget udsagn haft selvmordst­anker i nogle år, og de blussede op, da han mødte sin ekskaerest­e.

– Jeg havde det mindre dårligt i mig selv, før jeg mødte hende. Jeg havde fået det vaerre. Jeg følte ikke, jeg var noget vaerd, sagde han grådkvalt i retten.

Turbulent forhold

Han og ekskaerest­en havde et turbulent forhold, og da de flyttede fra hinanden, blev han meget påvirket.

– Det der med at skulle flytte vaek fra to personer, man Det var her ved denne ejendom Tranekaer i landsbyen Snøde på Langeland, at en 26-årig mand 17. april i fjor draebte et kaerestepa­r.

elsker rigtig meget, påvirkede mig meget, siger han i retten.

Efter bruddet var der stridighed­er om, hvor deres faelles datter skulle opholde sig. Da ekskaerest­en fik en ny kaereste, gik deres forhold for alvor i stykker, og den tiltalte følte, at den nye kaereste var provokeren­de over for ham.

– Han har hele tiden blandet sig på den ene eller den anden måde.

På salgssiden Gul og Gratis valgte den nu 26-årige

mand en dag at indkøbe et gevaer. Det er det gevaer, som han brugte til at draebe sin ekskaerest­e og hendes nye kaereste med.

Han kørte ned på en rasteplads, tog gevaeret frem og satte patronerne i.

Skud var uheld

Ifølge ham selv var det et uheld, at han affyrede skud mod ekskaerest­en. Under aflevering­en af deres faelles datter endte han med at blive så provokeret af ekskaerest­en, at han hev gevaeret

frem og affyrede skud i luften.

Ved en fejl fik han ramt ekskaerest­en, da han ville laegge gevaeret vaek igen.

– Hun falder sammen og glider ned på knaeene. Jeg hører hende ikke sige noget. Jeg knaeler ned ved siden af hende. Hun ligger med ansigtet ned i asfalten, siger han.

Han valgte at saette sig ind i bilen og køre vaek med datteren. På vej vaek kastede den nye kaereste en genstand mod bilen.

– Jeg bliver så gal, at klappen går ned. Så jeg bremser og vender bilen rundt.

– Jeg påkører ham. Jeg bebrejder ham for det hele.

Herefter steg den tiltalte ud af bilen og skød den nye kaereste.

– Jeg saetter mundingen ned til hans ansigt. Så drejer jeg hovedet lidt vaek og trykker af, forklarer den tiltalte.

Der er afsat syv retsdage til sagen.

Midt på eftermidda­gen kom det til såkaldt harmonikas­ammenstød på den fynske motorvej, da en bilist på grund af kø bremsede op. Den bagved kørende nåede ikke at bremse, og kørt derfor op bag i. Ingen alvorlig personskad­e, lyder det.

I løbet af aftenen blev politiet kaldt ud til et indbrud på Vesterbro. Her havde to kvinder knust en rude til en bagtrappe. Det viste sig, at den ene af kvinderne havde låst sig ude af sin lejlighed. Kvinde får nu lov til selv at betale for ruden.

Ved nattetide er der forsøgt rambuktyve­ri mod en guldsmed i Asnaes Centret. Her er en bil kørt ind i centret, hvor to maend efterfølge­nde forsøgte at bryde gitteret til guldsmedef­orretninge­n op.

Det mislykkede­s, og bagefter stak gerningsma­endene af i ukendt retning. Overvågnin­gen viser, at der var tale om en Ford Mondeo.

En 80-årig kvinde var om eftermidda­gen involveret i et trafikuhel­d. Til alt held kom ingen personer noget til, og der skete kun ringe materiel skade. Det skete, da den aldrende kvinde kørte frem for ubetinget vigepligt og her ramte en trailer.

I løbet af natten har en 38-årig mand mistet en havetrakto­r. Her er køretøjet stjålet fra mandens garage, hvor en haengelås var klippet op. Efterfølge­nde var de foreløbigt ukendte tyve kørt bort med køretøjet.

Mens en bilist tidligt om morgenen sov bag i sin Fiat Ducato, traengte en ukendt tyv ind i bilen, hvor han fra handskerum­met stjal en sort laederpung med idkort, nogle kreditkort og andre personlige papirer. Anmelder hørte godt nok tyven, men så ikke vedkommend­e.

En råbende og fuld mand var tidligt om eftermidda­gen til gene for tilfaeldig­e ved bustermina­len, hvor han kom med tilråb og trusler mod andre tilstedeva­erende. Den 54-årige blev kortvarrig­t anholdt og kørt til detentione­n for at sover branderten ud.

Der har vaeret tyveri i en firmabil, som ejeren muligvis har efterladt ulåst, da anmelderen ikke umiddelbar­t kunne anmelderen se tegn på indbrud. Fra bilen er der taget elvaerktøj og måleinstru­menter.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ??
FOTO: PER RASMUSSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark