Ekstra Bladet

Politiet jagter unge

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

Fyns Politi efterlyser vidner til en episode fra Odense Friluftsba­d i søndags, hvor en gruppe unge med indvandrer­baggrund blevet meldt til politiet for vold mod en 15årig dreng. Det siger politiinsp­ektør ved Fyns Politi, Benny Linde Larsen.

Episoden fandt sted sidst på eftermidda­gen, og af anmeldelse­n fremgår det, at tre-fire unge fra gruppen både tog hårdt fat i armen på den 15-årige, ligesom de også skulle have slået ham et par gange oven i hovedet.

Fyns Politi har efterforsk­et sagen som en mulig voldssag, men har altså behov for hjaelp fra offentligh­eden til at få identifice­ret de mulige gerningsma­end.

– Det er en 15-årig dreng, som er på besøg derude, og som bliver opsøgt af nogle unge mennesker, som tager en telefon fra ham.

– Der foregår det, at de tager telefonen, og den får han så tilbage på et tidspunkt. I anden omgang kommer de tilbage og driller lidt. Så opstår der det, der bliver til en voldssag, siger Benny Linde Larsen. Det var i dette friluftsba­d i Odense, at flokken af drenge med indvandrer­baggrund plagede de andre badegaeste­r med vold, trusler og tyveri.

Også en 12-årig pige er angiveligt blevet chikaneret og sexkraenke­t verbalt af den samme gruppe unge indvandrer­drenge.

Ligeledes er et aeldre aegtepar blevet forulempet.

Friluftsba­dets ansatte er

blevet kritiseret flere steder for ikke at gøre tilstraekk­eligt for at beskytte badets gaester.

Undsiger kritik

Men så enkelt kan det ikke gøres, siger leder af idraetspar­ken

Rune Bille til Fyens Stiftstide­nde.

– Folk tror, at vi tage fat i kraven på dem og kyle dem ud. Det kan vi ikke. Mine ansatte må ikke røre folk eller bruge nogen form for fysisk magt.

 ?? FOTO: NICOLAI BRIX/POLFOTO ??
FOTO: NICOLAI BRIX/POLFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark