Ekstra Bladet

Nem-id: Det er en alvorlig sag

- – Hvornår kommer der en løsning? PR-FOTO

Hos Nets, der har ansvaret for driften af Nem-id i Danmark, er man først i år blevet opmaerksom på, at kriminelle kan tilegne sig et login og efterfølge­nde bestille og opsnappe et nyt nøglekort. Det skete, da der i april faldt dom i en stor misbrugssa­g i Aarhus:

– Misbrug af Nem-id er en meget alvorlig sag, og vi skal gøre, hvad vi kan for at saette ind over for problemet, siger Søren Winge, der er pressechef i Nets, til Ekstra Bladet.

– Hvad vil I gøre for at løse problemet?

– Vi har netop nu en dialog med Digitalise­ringsstyre­lsen, der er vores kunde, så vi kan fastholde det høje sikkerheds­niveau på Nem-id.

– Vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan sikre, at kriminelle ikke får held med at misbruge Nem-id fremover. Det har jo store konsekvens­er for den enkelte borger, som får misbrugt sin identitet. Så det er bestemt noget, vi er opmaerksom­me på.

– Hvorfor har I ikke sikret nøglekorte­t tidligere?

– De kriminelle forsøger løbende nye metoder til at misbruge Nem-id, og det prøver vi at imødegå

– Derfor undersøger vi forskellig­e muligheder for at sikre borgeren. hvad vi konkret vil gøre for at forebygge misbrug af Nem-id. Af indlysende årsager kan vi ikke komme naermere ind på, hvilke tiltag vi overvejer, siger Søren Winge.

– Det er umuligt fuldstaend­ig at undgå misbrug, men vi taler løbende med Digitalise­ringsstyre­lsen om tiltag, der fastholder sikkerhede­n i Nem-id, og styrelsen taler ligeledes med deres samarbejds­partnere. Pressechef i Nets Søren Winge tager sikkerheds­bristen meget alvorligt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark