Ekstra Bladet

TRUMP BESKYLDER QATAR FOR AT FINANSIERE TERROR

-

USA's praesident Donald Trump havde i går besøg af Rumaeniens praesident Klaus Iohannis i Det Hvide Hus. Qatar må stoppe finansieri­ngen af grupper, der udøver terrorisme. Den lille golfnation har historisk set finansiere­t terrorisme ’på et meget højt niveau’, sagde USA's praesident, Donald Trump, på et pressemøde i aftes.

– Ingen civilisere­t nation kan tolerere denne vold eller tillade denne onde ideologi at brede sig på dens kyster, lød det fra Trump på det faelles pressemøde med Rumaeniens praesident, Klaus Iohannis, ved Det Hvide Hus.

Trump tilføjede, at Qatar må løse den nuvaerende krise med en raekke andre arabiske lande ved at stoppe støtten til disse grupper.

Tidligere i går bad USA’s udenrigsmi­nister, Rex Tillerson, Saudi-Arabien og de andre lande, der har afbrudt de diplomatis­ke bånd til Qatar, om at lempe deres blokade mod det lille golfland.

Blokaden hindrer USA's militaere engagement og den bredere kamp mod Islamisk Stat, siger Tillerson.

USA’s største militaerba­se i Mellemøste­n ligger netop i Qatar.

I en kort meddelelse siger Tillerson, at blokaden desuden har en raekke humanitaer­e konsekvens­er. Blandt andet forårsager den mangel på fødevarer, og den tvinger familier fra hinanden og holder børn ude af skolerne, siger Tillerson.

– Vi tror, at det er utilsigted­e konsekvens­er, saerligt under den hellige måned, ramadan, siger han.

Samtidig beder han Qatar gøre mere for at bekaempe ekstremism­e.

Saudi-Arabien, Egypten, Bahrain og De Forenede Arabiske Emirater besluttede mandag at bryde al kontakt med Qatar.

Afviser alt

Ingen civilisere­t nation kan tolerere denne vold

De anklager landet for at støtte militante islamistis­ke grupper i Syrien og Yemen og for at blande sig i andre landes anliggende­r.

Qatar har afvist alle beskyldnin­gerne.

Landets udenrigsmi­nister advarer om, at blokaden risikerer at få en negativ effekt på hele regionen.

– Tiltagene mod Qatar kraenker internatio­nale aftaler og folkerette­n. De vil få negative effekter på regionen, saerligt Golfen, siger ministeren, Muhammed bin Abdulrahma­n al-Thani, ifølge det tyske nyhedsbure­au dpa under et besøg i Berlin.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark