Ekstra Bladet

Sensation: En 'aegte' politiker

- Det er Det er altid politikere­n, Det er da en fin Okay, Uffe Ellemann-Jensen Taenk, hvor enestående Theresa May var

tankevaekk­ende. Dagen før det britiske valg skulle de to landsdaekk­ende tv-kanalers korrespond­enter fra London forklare de danske seere, hvorfor Jeremy Corbyn havde halet ind på Theresa May i slutspurte­n.

Fordi han er aegte, lød det. Han siger det, han mener. Og han mener det, han altid har ment.

Det siger noget om en afsporet politisk kultur. Vi har vaennet os til, at politikere har to personligh­eder. Mennesket, den aegte. Og politikere­n, den tillaerte.

vi ser, så når der pludselig kommer en, der fremstår mere menneskeli­gt, er det naermest en sensation.

Da Jens Rhode forleden i et laeserbrev i Politiken erkendte, at han som ung Venstre-politiker var lige lovlig firkantet, blev jeg helt opløftet. Hvor tit hører man en politiker tilstå at vaere blevet klogere? Rohde fortalte også, hvordan aeldre, mere ansvarsbev­idste kolleger i partiet sørgede for, at han laerte at opføre sig ordentligt. Som en politiker for HELE Danmark.

Nogle gange står vi der med rullende kameraer, lige når det sker

historie fra Borgens kulisser. Hvorfor hører man ikke flere af den slags? Måske fordi vi journalist­er har opgivet at beskaeftig­e os med mennesket i politikere­n. Eller måske fordi vi selv er så fedtet ind i den politiske kultur, at det ikke rigtigt rager os mere?

Nogle gange står vi der med rullende kameraer, lige når det sker. Lige når mennesket bryder igennem politiker-facaden og brøler: 'Du skal kraftedeme ikke fotografer­e mig nedefra' eller 'pis mig i øret'.

og Bertel Haarder blev provokeret af journalist­er, så det taeller måske ikke helt. Men så taenk på Johanne Schmidt-Nielsens 'regeringen­pisser-på-vaelgerne’-raseri, da Thorning indgik skatteforl­ig med V og K for snuden af Enhedslist­en.

Det var den aegte vare. Og godt stof. Lad os dog få noget mere af det. Det kraever blot, at journalist­erne interesser­er sig for mennesket og er dygtige nok til at få det frem i politikere­n. Og at politikere er modige nok til at blotte sig.

det ville vaere, hvis en politiker sagde: 'Det der, det er jeg faktisk i tvivl om'. For er sgu da ingen mennesker ved deres fulde fem, som aldrig nogen sinde er i tvivl. Og da slet ikke når de skal tage så store beslutning­er, som politikere skal.

I den politiske virkelighe­d er det imidlertid skråsikre meldinger, der taeller – ikke oprigtighe­d.

først imod Brexit. Siden ville hun vaelges på at vaere den, der skulle gennemføre et ’benhårdt Brexit’ på vegne af vaelgerne.

Valget stod således mellem en vendekåbe og en (tilsynelad­ende) ’aegte’.

Briterne reagerede menneskeli­gt.

 ?? FOTO: AP ?? Labours leder, Jeremy Corbyn, ligner et menneske.
FOTO: AP Labours leder, Jeremy Corbyn, ligner et menneske.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark