Ekstra Bladet

Lånte bog i 52 år

- Bf@eb.dk

Et bibliotek i den amerikansk­e delstat Connecticu­t har fået en bog tilbage, efter at den har vaeret udlånt i 52 år.

’Jeg afleverer bogen efter alt for mange år. Ked af at der gik så laenge’, hedder det i en seddel, der er stukket ind i bogen. Det er biblioteke­t West Hartford Libraries, der fortaeller om det mangeårige udlån på sin Facebook-side. Det fremgår, at bogen blev udlånt 29. september 1965. Den udlånte bog var ’Who Has Seen the Wind’ af W.O. Mitchell. – Hvis alle taenkte, før de talte – sikke stille her så blev! Sådan lyder en replik i Flemming Krølls 27. Nykøbing F. Revy. Skuespille­rholdet gør heldigvis det modsatte. Ellers var showet blevet slemt kedeligt, og dét kan det ikke kaldes. Bundniveau­et laegges højt ved, at revy-superstar Carl-Erik Sørensen leverer syv af teksterne. Ekstra Bladets underholdn­ings-redakør Peter Sloth debuterer omvendt med én, som endda er slagfaerdi­g.

I 28 revynumre blandes parodier på isaer politikere med almenmenne­skelige sketches. Holdet er taeskeprof­essionelt. Musikken sidder lige i øret. Pernille Schrøders laserstemm­e skaerer sig grinagtigt gennem alt. Men vejen til pointerne er undertiden l-a-n-g.

Kendte ofre

Det er i år, som om omstaendel­igheden lammer letheden. De faerreste pointer tåler langsom levering. På skydeskive­n haenger de kendte ofre: Tullesen fra DF danser vals med Mette F., og Støjberg er igen-igen på stramnings­jagt. Asger Rehers Thyra Frank er stor komik i flere runder. Pernille Schrøder som Lars Løkke ligner i dén grad Lisbet Dahl fra Cirkusrevy­en!

Det idémaessig­e scoop er Lisbeth Kjaerulffs nummer om briterne, der traekker engelske låneord ud af det danske sprog. Vi er virkelig på den. Asger Reher leverer aftenens poetiske bidrag som havenissen, der gammelklog iagttager verdens dårskab fra sit tulipanbed.

AErgerlige udfald

Den normalt stensikre Krøll havde ved premieren nogle aergerlige udfald. Helt galt gik det med hans komikfigur Henning Internatio­nal fra Nr. Alslev, som leverer gyselige slogans til enhver. Stanken fra en mindre brand i teatergård­en stjal både hans og publikums opmaerksom­hed.

Revyen er sevaerdig, men ikke på højde med de seneste to års pragtpraes­tationer. Den fjerde stjerne gives i forventnin­g om, at det ikke braender på igen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark