Ekstra Bladet

Find balancen

- Kim Hansen Herlev

P1 er i fuld gang med en større omlaegning af tros-stoffet på kanalen. Det skarpe journalist­iske magasin ’Religionsr­apport’ er blevet til det mere filosofisk­e samtalepro­gram ’Tidsånd’. Hvor ’Religionsr­apport’ stillede skarpt på tro, skal ’Tidsånd’ daekke både tro og historie.

Idéen er ikke dårlig. For tro og religion har naturligvi­s en historisk baggrund. De fleste helligskri­fter blev til for mange hundrede år siden og blev snart efterfulgt af teologiske laerebygni­nger og religiøse institutio­ner. Så selvfølgel­ig skal DR og isaer den kloge kanal P1 behandle tros-stof og saette det i historisk perspektiv. Spørgsmåle­t er blot, om det lykkes saerlig godt i programmet ’Tidsånd’.

En spritny undersøgel­se fra Kirke & Medier viser, at programmet i snit kun stiller skarpt på tros-stoffet i knap 14 minutter. Historie får omkring 30 minutter og øvrig redaktione­l omtale knap ti minutter. Programmet varer 54 minutter i alt.

Balancen mellem tro og historie tipper altså. Også selv om det i nogle tilfaelde er en vurdering, hvorvidt et indslag handler om historie eller om tro. Eller om begge dele på en gang. Mikael Arendt Laursen Generalsek­retaer i KLF Kirke & Medier Korskaerve­j 25 Fredericia Kim Hansen forstår ikke, hvorfor portørerne nu pålaegges nye arbejdsopg­aver.

Så skal portørerne tage arbejdet fra rengørings­personalet samtidig med, at de kører patienter frem og tilbage på stuerne.

Jeg vil gerne spørge, om der mon er en forklaring på, at det altid er de laveste i medarbejde­r-hierarkiet, der skal lave mere?

Hvorfor skal laegerne ikke tage del i sygeplejer­skernes arbejdsopg­aver, når de alligevel står med patienten?

Hvorfor tager sygeplejer­skerne ikke også del i sosu-assistente­rne arbejdsopg­aver, og hvorfor hjaelper sosu-assistente­rne ikke også rengørings­personalet? Hvorfor skal der vaere så mange ledere på et hospital, som i bund og grund styres fra regeringen?

Joh, der kan skam aendres meget på hospitaler­ne – ud over at genere en bestemt gruppe.

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN/POLFOTO ??
FOTO: FINN FRANDSEN/POLFOTO
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Mikael Arendt Laursen efterlyser større balance i P1’s daekning af tros-stoffet.
FOTO: PER RASMUSSEN Mikael Arendt Laursen efterlyser større balance i P1’s daekning af tros-stoffet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark