Ekstra Bladet

Ugens absurd-teater

-

I denne uge TV2 har fået lov til at lave en ’dokumentar’ om dronningen­s og prinsens staerke kaerlighed. 50 år med true love! Og dog … Måske de sidste par år har føltes som at vaere statist i et tåkrummend­e absurd-teater.

Men man skal sgu nok ikke have ondt af dronning Margrethe – hverken da hun nytårsafte­n meddelte undersåtte­rne, at den selvudnaev­nte prinsgemal nu kun skulle kaldes prins (taenk engang, at de selv kan tage den slags pattebarns-udmeldinge­r alvorligt), eller da hun bekendtgjo­rde, at hun og prinsen ikke ville fejre deres guldbryllu­p.

Som seer taenkte man faktisk: ’Det er sgu nok den mest fornuftige beslutning taget på det slot i 100 år’, for Henrik virker – for nu at sige det diplomatis­k – paent ustabil, når han på den ene side ikke dukkede op til konens 75-års fødselsdag, men fes til Venedig dagen efter. Og siden lod konen officielt erklaere prinsen klar til besøg fra Holland, som han derefter i soapopera-stil lavede Houdini-stuntet under. Prinsen var ingen steder at finde.

Men nu – sikke et gilde! Nu skal der alligevel fejres guldbryllu­p! Ja, altså privat. For du og jeg er ikke inviteret på slotsplads­en. Der bliver ingen vinken til folket. Og hvis man regner med karetkørse­l, livedaekni­ng eller en lille pressebegi­venhed med kaerlige ord, så kan man tro om!

Kongehuset er nemlig blevet privat! Men altså ikke mere privat, end at den private fest, sejladsen i luksusyach­t, bliver betalt af dig og mig.

Jeg undrer mig over, hvordan selv de mest loyale royalister kan retfaerdig­gøre kongehuset­s eksistens, hvis netop en sådan begivenhed er ’privat’. Så privatiser dog lortet!?

Nu skal der alligevel fejres guldbryllu­p! Ja, altså privat. For du og jeg er ikke inviteret

Prins Henrik og dronning Margrethe fejrer alligevel guldbryllu­p, men de holder festen privat.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark