Ekstra Bladet

FEM ÅRSAGER TIL ERIKSENS SUCCES 4 MODENHEDEN

-

1 SPILLER 4-3-3 PÅ EN ANDEN MÅDE

Det er to vidt forskellig­e måder, systemet spilles på – under Morten Olsen og Åge Hareide. Nu handler det om få spilstatio­ner og hurtigt til afslutning. I dag har Christian Eriksen tilmed flere angribere foran sig end tidligere. Samtidig bliver der skabt plads til ham centralt i banen, fordi de to kantspille­re ikke traekker ind i banen. Det er en langt mere direkte spilfacon.

2 UDVIKLINGE­N I TOTTENHAM

Man skal ikke underkende den udvikling og position, han har fået på klubholdet. De senere år er han vokset i Tottenham og har gennemgået en udvikling fra talent til markant Premier League-profil. Det har også betydning for praestatio­nerne på landsholde­t, fordi der nu i perioder spilles lidt på samme måde. Det handler om at bringe bolden hurtigt frem med få stationer og tidlige afslutning­er.

3 OFTERE CENTRALT I BANEN

Tidligere kunne Christian Eriksen godt ’svaeve’ ude på kanterne. Nu har der vaeret ekstremt fokus på, at han skal optraede centralt i banen og i mange tilfaelde er retvendt mod modstander­nes mål. Det betyder, at han med sin teknik og fine overblik kan fange modstander­ne i ubalance med én uventet aflevering.

Christian Eriksen er blevet 25 år og meget mere moden som fodboldspi­ller. Han traeffer overvejend­e de rigtige beslutning­er på banen. Han bliver aldrig den højtråbend­e type, men er med Åge Hareides ord spilleren, der lader fødderne tale.

5 KOMMER TIL FLERE CHANCER

Det er en påstand, som Christian Eriksen i øvrigt er enig i: At han kommer til langt flere målchancer nu frem for tidligere. Ved den måde, Danmark spiller på – uanset om det er 3-5-2 eller 4-3-3 – har det handlet om at tilpasse spillestil­en meget efter Christian Eriksen for at bringe ham mere i scene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark