Ekstra Bladet

Allan Olsen

- TERMOMETER­ET SNEG SÅ ÅGE HAREIDE ÅGE HAREIDE HAR MOD KASAKHSTAN NICOLAI JØRGENSEN DERFOR SKAL DEN PÅ, MEGET TYDER AT ÅGE HAREIDE DET VIL VAERE

sig op på den varme side af 32 grader i millionbye­n Almaty, og skal Danmark holde VM-chancerne lige så hotte, så er der kun ét resultat, der spiller i aften på Central Stadium.

En sejr til Danmark er ganske enkelt kravet efter en lunken start på VM-kvalifikat­ion med blot syv point i fem kampe.

Alt andet end tre point vil sende drømmen om VM i Rusland 2018 ned på bunden af en flaske vodka!

er under pres. Spillerne er under pres, men selvfølgel­ig skal Kasakhstan besejres.

Ganske enkelt fordi Åge Hareide råder over en af de mest talentfuld­e trupper set laenge i landsholds­trøjen.

Tilmed en flok spillere, der uge efter uge optraeder på paent store mandskaber i skarpe ligaer – og hvor profiler som Christian Eriksen, Nicolai Jørgensen, Thomas Delaney, Kasper Dolberg og Yussuf Poulsen har leveret en kanonsaeso­n.

På deres klubhold, ganske vist, men det bør efterhånde­n vaere muligt at overføre den selvtillid og selvbevids­thed til landsholde­t – og det skal ske nu.

Stram op! Talent gør det ikke alene – der skal også smides et ekstra kilo vilje på disken.

skiftet mellem systemerne, og nordmanden er da heldigvis også blevet klogere siden sin tiltraeden. Eksempel ville han med den viden, han har nu, gerne have lov til at spille kampene mod Montenegro og Polen om.

Den går ikke, men de to nederlag svider selvfølgel­ig i øjnene, når man kigger på stillingen.

er det med tre angribere, og tak for det. Det fungerede faktisk godt mod Tyskland, og på et hold, hvor der er masser af angribere og kanter samt midterfors­varere, giver det god mening.

Dee bliver med samme trio som mod Tyskland, og selv om den halve nation sikkert skriger på Kasper Dolberg, som starter, så er det rigtigt at give Nicolai Jørgensen chancen igen sammen med Martin Braithwait­e og Yussuf Poulsen.

Der er både fysik og fart i den trio, og alle kender vejen til netmaskern­e.

jagter stadig sit endegyldig­e landsholds­gennembrud. Scoringspr­ocenten er for lav og står slet ikke mål med den traefsikke­rhed, han har vist i Holland.

Kasper Dolberg virkede til gengaeld, som om han havde fået et lille knaek efter en sløj Europa League-finale, hvor han knap rørte bolden, og indsatsen i tirsdags mod Tyskland skreg heller ikke startplads.

tidligere FCK-profil og nuvaerende Feyenoord-stjerne selvfølgel­ig tage vare på Åge Hareides tillid.

Jørgensen skal levere varen og få gang i den målscoring. Både for hans egen skyld, hvis pladsen i startopsti­llingen skal bevares, men også for det danske landsholds skyld.

Det med målene har kun for alvor funklet mod netop Kasakhstan i hjemmekamp­en, der endte 4-1.

at Simon Kjaers makker i det danske midterfors­var bliver Jannik Vestergaar­d. Af en eneste årsag, nemlig at Hareide vil have power i luftrummet og måske score et mål eller to på den konto.

Åge Hareide pointerede da også, at fodbold handler om at vinde. Ligegyldig­t hvordan det set ud – og dermed har han allerede signaleret, at nogle høje bolde i feltet til et velvoksent landshold også en mulighed.

Nå, det er da også o.k., selv om man måske mangler en tydelighed på det danske landshold om, hvordan man gerne vil spille fodbold.

er pisket til en sejr, hvis ikke efteråret skal vaere en lang tur op ad bakke med et mikroskopi­sk håb om at nå en andenplads, der kun måske kan give en playoffkam­p.

Nej, det er da ingen grund til, men forhåbentl­ig kan Kasakhstan-kampen også vaere med til at skabe større sikkerhed omkring det 4-3-3-system, der ser ud til at fungere bedre end 3-5-2-udgaven, der har vaeret brugt en del. Det danske landshold har et enormt potentiale, men man kommer ikke til VM på hverken potentiale eller talent. Der skal leveres på graestaepp­et, mener Allan Olsen.

Man må også bare sige, at hvis Hareide og spillerne taber VM-muligheden på gulvet i en by, hvor Kina blot er en frisk køretur vaek, så er projekt-genrejsnin­gen af landsholde­t temmelig dødt – og spørgsmåle­ne om rigtighede­n af Hareides ansaettels­e vil tage fart,

aergerligt, for det er et landshold, hvor humøret er godt, der er masser af profiler og ikke mindst et kaempe udviklings­potentiale.

Det betonede verdensmes­teren Joachim Löw da også efter kampen i tirsdags mod Tyskland.

Det danske landshold har et enormt potentiale, men man kommer ikke til VM på hverken potentiale eller talent.

Der skal leveres på graestaepp­et, og når det er så fint som her i Almaty, så er der ingen undskyldni­nger!

Alt andet end tre point vil sende drømmen om VM i Rusland 2018 ned på bunden af en flaske vodka!

 ??  ?? Høje mål
Høje mål

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark