Ekstra Bladet

Landstraen­eren: Fire sejre nok til playoff

-

ALMATY (Ekstra Bladet): Stemningen er god, og humøret er helt i top i spillertru­ppen.

Det kan naesten ikke vaere bedre forud for saesonens sidste kamp, hvor ferien venter lige om hjørnet.

Graestaepp­et på det centrale stadion i Almaty er eminent, truppen bor på et fantastisk hotel, og spillerne har hurtigt vaennet sig til tidsforske­llen. Faktisk er der intet, Åge Hareide & co. kan beklage sig over før skaebnekam­pen mod Kasakhstan på det centrale stadion i Almaty i aften, hvor spillerne får udsigt til snedaekked­e bjergtoppe.

– Vi skal bevise, vi er gode nok. Vi skal håndtere både medgang og skuffelser, siger Åge Hareide på det afsluttend­e pressemøde.

– En sejr mod Kasakhstan hjaelper os til at kaempe om andenplads­en, siger landstraen­eren, der har afskrevet Polen og førsteplad­sen.

– Jeg har sagt til drengene, at det handler om, hvor meget vi vil det her.

– Og med mine mange års erfaring kan jeg se, de virkelig vil det her.

– Hvis vi laegger vores vilje i alt, hvad vi gør, kan vi få et spaendende efterår.

– Jeg tror, vi skal bruge fire sejre og måske uafgjort mod Polen for at få andenplads­en. Det kan dog vise sig, at vi måske teoretisk har råd til at tabe den kamp og alligevel komme i playoff.

– Men lige nu taenker vi kun på at vinde over Kasakhstan og siden revanchere os mod Polen i Parken, pointerer Åge Hareide.

Fysisk overtag

Samtlige 23 spillere er til rådighed for landstraen­eren, der reelt kun savner karantaene­ramte Andreas Cornelius i sin trup.

De kasakhiske journalist­er ville vide, om Åge Hareide havde taenkt sig at forlade sit job, hvis Danmark ikke vinder opgøret i aften.

Nordmanden tog spørgsmåle­t fra den humoristis­ke side og afviste at forlade sin post.

– Men vi planlaegge­r også at vinde kampen, siger han.

Danmark har fordel af fysisk styrke og meget højere spillere end hjemmehold­et, hvilket kan få betydning på dødboldene.

– Det kan vaere medvirkend­e til, at Jannik Vestergaar­d kommer med fra start.

Landstraen­eren siger, at han ikke bekymrer sig synderligt over, at der er udpeget en russisk dommer til opgøret – Vladislav Bezborodov.

– Det er et land, der tidligere har vaeret styret af Sovjet. Vi er sikre på, at der er udpeget en dommer, som er kompetent til at dømme kampen, siger Åge Hareide.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark