Ekstra Bladet

KEVINS ATTITUDE OVERRASKER

Besvaerlig og forudindta­get. Magnussens taetteste kollega på Haasteamet havde helt andre forventnin­ger til, hvordan danskerens personligh­ed var. Virkelighe­den var stik modsat, fortaeller løbs-ingeniør Giuliano Salvi

-

MONTREAL (Ekstra Bladet): Hvis du har set Formel 1 på tv i denne saeson, kender du allerede Giuliano Salvi. Det er ham med den italienske accent, som du hører over radioen bede Kevin Magnussen falde ned … eller give den maks gas.

Han er danskerens løbsingeni­ør hos Haas F1 og en af de absolutte nøglemedar­bejdere.

Bag stemmen gemmer sig en respektere­t og erfaren tidligere Ferrari-ingeniør med et usaedvanli­gt lunt sind.

Nu kunne en holdspille­r som Giuliano Salvi aldrig drømme om at sige noget kritisk om Kevin Magnussen til en dansk avis; samtidig behøvede han ikke vaere så åben, som tilfaeldet var.

For attituden hos den danske tidligere McLaren- og Renault-kører kom totalt bag på ham.

– Jeg troede, han var en anderledes person. Kevin var en af de få kørere, jeg aldrig havde mødt, men medierne – før vi begyndte at arbejde sammen her – gav indtryk af, at der havde vaeret lidt problemer, og han var en besvaerlig type, fortaeller Giuliano Salvi i et laengere interview med Ekstra Bladet.

– Virkelighe­den var en total overraskel­se! Han er meget ydmyg, meget åben, hvilket jeg vaerdsaett­er. Da han er en kører, som allerede har vaeret på to fabrikshol­d, troede jeg, at han ville komme med en løsning til alt på forhånd. Uanset hvad jeg sagde.

– Det er ikke ensbetyden­de med, at han accepterer, hvad vi giver ham, men det er positivt, at han lytter til andre synspunkte­r. Han er ret moden for sin unge alder, siger italienere­n.

Rå fart

Ligesom teamchefen Günther Steiner beskriver Giuliano Salvi løbene som Kevin Magnussens styrke. Italienere­n fremhaever danskerens rå fart og evne til at traekke det maksimale ud af bilen – og ottendepla­dsen i Kina som saesonens åbenlyse højdepunkt.

Hvor nogle kørere har en meget teknisk tilgang, nyder Kevin Magnussen godt af medfødte faerdighed­er. Manglen på dem betød, at Salvi aldrig nåede sin drøm om at blive Formel 1-kører. Til gengaeld har han den teoretiske ballast til at gøre en kører endnu hurtigere.

– Nogle gange er det min og garagens rolle at forklare, hvad der skete, for Kevin er en naturlig kører, der nogle gange ikke forstår, hvorfor han er langsom et sted.

– Vores rolle er at forstå og fortaelle, hvad der sker, og hjaelpe med at finde tilgange til at vaere hurtigere. Isaer i løbet er han et naturtalen­t, og hans evne til at kontroller­e farten i løbstrim er virkelig, virkelig god, siger Salvi.

Ofte hører man ingeniøren fortaelle, hvor danskeren taber tid i forhold til teamkammer­aten, hvilket er en del af processen mod den bedst taenkelige omgang.

– Han har bedt mig om at informere ham, fordi de er blinde i bilen. Eller de har referencer mod dem selv, så de forstår, hvordan de klarer et sving i forhold til deres tidligere omgange. Jeg fortaeller ham, hvilket sving han kan hente tid. Han er ret opmaerksom, siger Giuliano Salvi.

Virkelighe­den var en total overraskel­se! Han er meget ydmyg, meget åben, hvilket jeg vaerdsaett­er

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark