Ekstra Bladet

Brok strider mod danskerens dna

-

MONTREAL (Ekstra Bladet): Stille, kontroller­et og meget skandinavi­sk. Således beskriver Kevin Magnussens italienske løbs-ingeniør, Giuliano Salvi, danskerens opførsel, når han sidder bag rattet.

Når Salvi nogle gange taler over radioen under løbet, er det bare for at vaekke danskeren, forklarer han og griner.

Alligevel har tv-seerne et par gange hørt Kevin Magnussen lyde ophidset over radioen. I saerdelesh­ed i Rusland efter en straf for at køre forkert ind på banen og så i Spanien, hvor Carlos Sainz var omdrejning­spunkt for et drama i pitten.

Men når danskeren råber og skriger, er det nødvendigt spil for galleriet, fortaeller Giuliano Salvi.

– Normalt er han meget rolig, hvilket er imponerend­e. Han taler ikke meget over radioen.

– Isaer under løb er han en stille kører med fuld kontrol. Han er en racer, og søndagen er hans dag. Normalt beklager han sig ikke. Men nogle gange opstår episoder, hvor du skal brokke dig, for du taler til dommerne, fastslår danskerens løbsingeni­ør.

Vigtigt med feedback

Det er så her, Giuliano Salvi kommer med en laengere analogi over, hvordan italienske fodboldspi­llere falder, for så at bede om, at det ikke kommer med i artiklen – af frygt for hvordan det ville blive opfattet på hjemegnen, hvis nu nogen fandt ud, hvad han havde sagt …

– En del af gamet er at beklage sig, selv om det ikke er Kevins natur. Det ligger ikke i hans dna, men hvis du ikke beklager dig, ser du skyldig ud. Så du skal sige dit synspunkt, for stewards lytter med, forklarer Giuliano Salvi.

Nogle gange skrider italienere­n ind, fordi pitten ikke praecist ved, hvad der er sket. Og i tilfaeldet med Carlos Sainz for at sikre, at dommerne også hører danskerens version af spanierens forsøg på overhaling gennem graesset ud af pitten.

– Jeg ville bare have, at han gjorde det, så stewards kunne høre det. Nogle gange har vi ikke tv-billederne og er blinde, så det er svaert at tale med dommerne, når vi ikke ved praecist, hvad der er sket.

– Sochi er et klart eksempel, hvor alle kameraerne var på de førende, så vi lagde slet ikke maerke til, hvad der skete. Det er vigtigt, at han giver feedback, når vi taler med dommerne. I Rusland var der en klar regel, som blev fastslået på kørermødet, så jeg siger ’move on’, og lad vaere med at lade det påvirke dig.

Han er en racer, og søndagen er hans dag. Normalt beklager han sig ikke

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark