Ekstra Bladet

Kevin er som Kimi

-

MONTREAL (Ekstra Bladet): ’Den bedste ingeniør, jeg har haft’.

Kevin Magnussen taler efterhånde­n med en vis erfaring, og selv om han på ingen måde havde dårlige forhold til sine tidligere løbs-ingeniører, er samarbejde­t med Giuliano Salvi endnu en af de ting, som bare fungerer hos Haas F1.

– Han har en meget logisk tilgang til tingene. Han er meget aerlig og umiddelbar, hvilket jeg rigtig godt kan lide, siger danskeren.

Følelsen er gengaeldt fra den erfarne og respektere­de italiener.

Før Giuliano Salvi blev race-ingeniør hos Haas F1 for Esteban Gutierrez og siden Kevin Magnussen, kom han fra Ferrari. Her har han i forskellig­e roller arbejdet som ingeniør for så prominente navne som Michael Schumacher, Kimi Räikkönen, Felipe Massa og Fernando Alonso.

Virkelig åben

Sammenlign­inger er tricky, men på Ekstra Bladets foranledni­ng kaster den charmerend­e italiener sig alligevel ud i en.

– Som type minder Kevin meget om Kimi. De er begge nordiske. Hvordan skal jeg sige det … rene mennesker. De er ligeglade med politik, de kan vaere firkantede, de har en facade.

– Førsteindt­rykket kan vaere totalt misvisende, for de kaemper med at have en øjeblikkel­ig kontakt med dig. Men når du arbejder med dem og når lidt dybere, så er de virkelig åbne.

– De er som katte. Hvis de er bange, ser du det. Hvis de er vrede, ser du det. Og det er rigtig rart. Sådan er nordiske folk vist. Men du forstår, hvad han mener og føler.

– Du forlader ikke et møde med Kevin, hvor man taenker ’han sagde det til mig, men mente i virkelighe­den noget helt andet. Nej, han sagde det, fordi han mente det’. Det er virkelig godt. Som type er han som Kimi. Du forstår dem, siger Giuliano Salvi.

– Ellers er personligh­eden hans egen. Han er forskellig fra Michael, han er forskellig fra Fernando. Nogle gange minder han mig lidt om Felipe. Om Kimi. Men han er Kevin Magnussen, siger Salvi og griner.

 ?? Jonas Hüttel hut@eb.dk ??
Jonas Hüttel hut@eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark