Ekstra Bladet

DEBAT NER IKKE VM FRA QATAR

. I9

-

tildele Qatar VM-slutrunden i 2022 var terroraspe­ktet en del af beslutning­sgrundlage­t.

I sikkerheds­rapporten, som komiteen havde at forholde sig til, stod sort på hvidt, at blandt ansøgerne var Qatar det land, hvor der var størst risiko for terrorakti­oner.

Alligevel fik Qatar VM foran lande som USA, Australien, Japan og Sydkorea.

mange gode grunde til, at Qatar bør fratages vaertskabe­t i 2002. Blandt de, der vejer tungest, er de slaveforho­ld, som migrantarb­ejderne i Qatar lever under.

Mere end 1600 er døde siden december 2010, og mere end 4000 vil have mistet livet, inden den første kamp i givet fald bliver fløjtet

DER ER

i gang i 2022.

Det er den største menneskeli­ge skandale i fodboldens historie. En skamplet, der vil forfølge FIFA ledere resten af deres dage.

Oveni kommer så frygten for terror. Og man skal vaere meget naiv, hvis man blot fejer den af bordet.

Qatar kom bag på en hel fodboldver­den og ikke mindst på chileneren Harold Mayne-Nicholls, som på vegne af FIFA havde lavet sikkerheds­rapporten om ansøgerlan­dene. Han havde dumpet den lillebitte, men ufatteligt rige golfstat.

– Qatar var suveraent det dårligste bud blandt de lande, der søgte om VM i 2022.

VALGET AF

– Det spørgsmål, jeg har stillet mig selv de sidste mange år, er, hvordan FIFA kunne lade Qatar byde på VM.

– De skulle aldrig have haft slutrunden. Det er 100 procent forkert. I øvrigt er det ikke noget fodboldlan­d.

– Logistisk er det håbløst. Hovedstade­n Doha er en lille by med mindre end en million indbyggere.

Under VM vil der vaere dage, hvor der skal afvikles fire kampe i byen. Det betyder, at mere end 160.000 tilskuere skal flytte sig rundt blandt stadionern­e, har Mayne-Nicholls tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Og det er jo et drømmescen­arium for en terrorist.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Jubel-skrig til himlen En hel fodboldver­den blev taget med bukserne nede, da Qatar fik tildelt VM i 2022 tilbage i 2010. Qatarerne var også selv naermest målløse .
FOTO: ALL OVER PRESS Jubel-skrig til himlen En hel fodboldver­den blev taget med bukserne nede, da Qatar fik tildelt VM i 2022 tilbage i 2010. Qatarerne var også selv naermest målløse .

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark