Ekstra Bladet

Danske dynamit-staenger

- ALBERT SCHMIDT MØLLER asm@eb.dk

Den danske Astana-rytter, Jakob Fuglsang vandt i går en af sine største sejre nogensinde, Der måtte målfoto til, men så forsvandt tvivlen også. Danske Jakob Fuglsang havde de staerkeste ben i spurten. da han efter en haesblaese­nde afslutning trådte til og sikrede sig sejren på 6. etape af Criterium du Dauphiné. Jakob Fuglsang øverst på podiet for første gang i over fire år.

Og det er ikke i et hvilket som helst løb, danskeren nu kan fejre en triumf.

– Dauphiné er et virkelig stort løb. Det er et af de løb, der ligger under de tre store (Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España). Det er den allersidst­e forberedel­se, hvor de allerbedst­e ryttere møder op for at finpudse formen, og rigtig mange af dem, der møder op her, de er meget, meget taet på top formen.

– Det var virkelig en flot praestatio­n, siger Ekstra Bladets cykelekspe­rt Michael Rasmussen.

Få kilometer fra toppen startede løbet. Jakob Fuglsang så sit snit og kørte af sted, men blev efterladt med Richie Porte (BMC) og Chris Froome (Sky), da hans italienske holdkammer­at Fabio Aru stak af.

Løbet blev afgjort på en nedkørsel, hvor Froome kørte til. Aru blev hentet, og de fire ryttere var samlet, da de naermede sig målstregen.

– Jakob gjorde det rigtigt smart. Imens de helt store favoritter sad og kiggede på hinanden, stak han afsted, fik et 30 sekunders forspring og fik sig lige klemt med ind over bakken sammen med de forreste. Det formede sig så ideelt for Jakob, som det kunne, og så fik han oven i købet en holdkammer­at med i finalen, siger Michael Rasmussen.

Luksus problem

Jakob gjorde det rigtigt smart. Imens de helt store favoritter sad og kiggede på hinanden, stak han afsted

Der måtte målfoto til, men så forsvandt tvivlen også. Danske Jakob Fuglsang havde de staerkeste ben i spurten, og fik sin største sejr siden OLtriumfen sidste år.

I forhold til det Tour de France, der venter lige rundt om hjørnet, så står Astana med et luksus problem og to velkørende ryttere. Men i forhold til, hvem der kommer til at køre som holdkaptaj­n, så er Rasmussen ikke i tvivl.

– Det kommer til at vaere Aru. Når det gaelder, så kører han simpelthen fra Jakob, og han var ret beset også den staerkeste mand, da det gik opad bakke i dag, siger cykelekspe­rten.

Jakob Fuglsang bør, hvis man spørger Rasmussen, i stedet fokusere på noget helt andet, når han til juli drager til Frankrig.

– Han skal droppe at køre for et klassement, der i bedste fald vil ende med en placering mellem femte og tiende pladsen. Det har han prøvet – han mangler til gengaeld en etapesejr i Touren, og det ville pynte gevaldigt på hans allerede flotte cv, afslutter Rasmussen.

To gange tidligere er der danskere, der har vundet en etape i Criterium du Dauphiné. Det var Chris Anker Sørensen og Michael Rasmussen, og begge gange var det, som Jakob Fuglsang, den 6. etape.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ??
FOTO: ALL OVER PRESS
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ??
FOTO: ALL OVER PRESS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark