Ekstra Bladet

HER RAMTE SVINDLERNE

-

26. april 2017

blev en 20-årig mand idømt to et halvt års faengsel for at have afluret brugernavn­e og passwords på en raekke biblioteke­r i Aarhus Kommune og i Horsens. Det skete ifølge dommen i samarbejde med en raekke medgerning­smaend, der fortsat efterforsk­es imod.

I sagen fra Aarhus, hvor blandt andre Ulla og Jens Pedersen fik deres bankkonto og identitet misbrugt, blev der svindlet for naesten to millioner kroner. Den dømte mand er varetaegts­faengslet, men har anket til landsrette­n, da han kun erkender sig delvist skyldig.

blev tre yngre personer anholdt og varetaegts­faengslet ved Byretten i Esbjerg. Personerne er mistaenkt for omfattende databedrag­eri. Metoden har på samme måde som i Aarhus vaeret at installere keyloggers på offentlige computere, der stod på en raekke af landsdelen­s biblioteke­r.

31. maj 2017 6. januar 2017

blev en 23-årig mand idømt 60 dages betinget faengsel for sammen med en ven at have installere­t to keyloggers på Horsens Bibliotek. Personalet opdagede forsøget på svindel, inden det lykkedes at misbruge de aflyttede tastetryk fra biblioteke­ts brugere.

fortalte Ekstra Bladet om en jysk kvinde, Kirsten, der fik flyttet sin adresse, efter svindlerne havde opsnappet hendes brugernavn og password til Nem-id på biblioteke­t. De bestilte herefter et nøglekort, stjal det fra hendes postkasse og flyttede hendes adresse og pensionsud­betaling til deres konto.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark