Ekstra Bladet

Brugt til terror LYSERØDE KNIVE OG 13 MOLOTOVCOC­KTAILS

Forsøgte at leje lastbil – fyldte i stedet grus i kassevogn for at gøre køretøjet tungere

- SUNE FISCHER FOTO: METROPOLIT­AN POLICE fish@eb.dk

En kassebil, hvor vaegten var øget med grus, knive med lilla blade og molotovcoc­ktails var blandt Londonterr­oristernes udstyr, da de om aftenen 3. juni gennemført­e deres angreb.

Politiet har nu offentligg­jort billeder af udstyret, som terror-trioen brugte.

De tre maend, der sidste lørdag draebte otte mennesker i det centrale London, forsøgte at leje en stor lastbil på 7,5 ton inden angrebet, oplyser det britiske politi.

Ville skaffe lastbil

Det var ifølge politiet gruppens leder, Khurum Butt, der forsøgte at leje lastbilen. Det mislykkede­s dog, da Butts betaling ikke kunne Med fronten delvist ødelagt ... sådan endte terror-trioens køretur, før de sprang ud og overfaldt tilfaeldig­e med knivstik. Indsat billede: Et blik ind i kassevogne­ns lastrum afslører saekke med grus, som terroriste­rne havde taget med for at gøre køretøjet tungere. En af de 13 molotovcoc­ktails, som terroriste­rne havde fremstille­t og medbragt. godkendes af udlejnings­firmaet. I stedet lejede de tre maend en mindre varebil og fyldte den med grus – sandsynlig­vis for at øge vaegten og dermed gøre mere skade.

De tre maend brugte bilen til at pløje ind i tilfaeldig­e mennesker på London Bridge, før de sprang ud af bilen og gik amok med knive mod en menneskema­engde ved Borough Market.

Ifølge politiets pressemedd­elelse havde terror-trioen også 13 molotovcoc­ktails med i bilen samt to blaeselamp­er – sidstnaevn­te skulle muligvis bruges til at antaende brandbombe­rne med.

Saerlige knive

Alle tre gerningsma­end var bevaebnet med en lyserød køkkenkniv på 31 centimeter.

Knivene er keramiske og er ikke med stålklinge.

– Vi har arbejdet i døgndrift for at finde ud af, hvad disse maend foretog sig inden angrebet, men vi har brug for at vide mere om disse usaedvanli­ge knive, siger Dean Haydon, lederen af Scotland Yards antiterror­enhed, ifølge Sky News.

– Hvor kommer de fra? Hvor har angrebsmae­ndene købt dem? Hvis man ved noget om netop denne type knive, så kontakt os. Det kan vise sig at vaere vaesentlig­e spor i efterforsk­ningen, tilføjer han.

Ifølge det britisk politi var 27-årige Khuram Butts kniv forsynet med gaffatape på skaftet. Derudover havde han faestnet kniven om sit håndled med en laedersnor. Denne kniv, hvor skaeftet er omviklet med gaffatape, havde de tre terroriste­r medbragt. Nogle stole er slaenget hen over saekkene med grus.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark