Ekstra Bladet

Plejefamil­ie: De har oplevet nogle rigtigt hårde ting

-

– Det er helt spot on.

Thomas Vorre, formanden for Plejefamil­iernes Landsforen­ing, er helt på linje med et af de vigtigste resultater fra det omfattende forsknings­projekt blandt danske plejefamil­ier.

Nemlig at rigtig mange af de anbragte børn har klart mere omfattende vanskeligh­eder, end der laegges op til fra Socialmini­steriets side.

– Vi oplever rigtig tit, at plejefamil­ier sidder med et barn, der har meget større udfordring­er end det, de fik at vide, fortaeller Thomas Vorre, der sammen med sin

– Er det også noget, I selv har oplevet som plejeforae­ldre?

– Ja, faktisk for nylig, siger han.

Svaert ved empati

Desuden kan Thomas Vorre i den grad nikke genkendend­e til billedet af de store udfordring­er, de unge har – ikke mindst når anbringels­en ophører.

– Det kendetegne­r mange anbragte børn, at de kommer fra nogle meget udfordrede familier. De har oplevet nogle rigtigt hårde ting. Thomas Vorre, der er formand for Plejefamil­iernes Landsforen­ing, kan sagtens genkende konklusion­erne fra det store forsknings­projekt.

Den historie, man ser med Jørn, er naesten den samme for alle sammen.

– Rigtig mange af vores plejebørn har blandt andet

svaert ved at vaere empatiske, så de har rigtig svaert ved at danne sociale relationer og vedligehol­de dem, fastslår Thomas Vorre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark