Ekstra Bladet

KL: Vigtigt med fokus på familieple­jen

-

Hos Kommunerne­s Landsforen­ing (KL) hilser formanden for Social- og Sundhedsud­valget, Thomas Adelskov (S), den store undersøgel­se af familieple­jen velkommen:

’Det er vigtigt, at vi får fokus på og mere viden om familieple­jeområdet’, lyder det i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet.

Formanden påpeger dog også, at han finder det ’aergerligt, at kommunerne ikke er blevet spurgt om deres syn på de enkelte områder i undersøgel­sen’.

Desuden fremhaever han det positive ved familieanb­ringelsern­e, ’da et naert omsorgsmil­jø og stabile voksenrela­tioner ofte er det bedste for barnet eller den unge’.

’Men det skal altid vaere en anbringels­e baseret på en konkret individuel vurdering af, hvad der er bedst for barnet.’

Får saerlig hjaelp

I undersøgel­sen peges der på det problemati­ske i, at mange børn og unge med psykiatris­ke diagnoser anbringes i familieple­je.

Thomas Adelskov fremhaever dog en nyligt afsluttet analyse fra Børne- og Socialmini­steriet, der viser, at børn og unge med psykiatris­ke diagnoser oftest anbringes i specialise­rede sociale tilbud som døgninstit­utioner og opholdsste­der.

’Derfor kan plejefamil­ierne selvfølgel­ig godt opleve, at børnene har omfattende vanskeligh­eder, som er svaere at håndtere’, lyder det fra Thomas Adelskov.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark