Ekstra Bladet

To teenagere tiltalt for drabsforsø­g under konflikten mellem Bandidos og Satudarah

- JAN SØGAARD js@eb.dk

To rocker-laerlinge fra Bandidos på 17 og 18 år stod ifølge politiet bag tre skyderier på kun tre uger i Naestved.

En 30-årig mand med relationer til fjenden Satudarah blev ramt af fire skud og overlevede, mens en niårig pige lå og sov på sit vaerelse i familiens hjem på Kildemarks­vej, da to skud bragede ind gennem vinduet.

Pigen slap uskadt, og det samme gjorde fem personer, da der ni dage tidligere var blevet skudt på Kildemarks­vej, hvor seks skud med et kaliber 357 blev affyret mod huset.

De to unge Bandidos-laerlinge er nu begge fyldt 18 år, og de stilles senere på måneden for retten i Naestved, hvor de er tiltalt for drabsforsø­g, fareforvol­delse og våbenbesid­delse under saerligt skaerpende omstaendig­heder. De naegter sig skyldige.

Politiet mener, at skyderiern­e skete som led i en konflikt mellem Bandidos og den ret nye rockerklub Satudarah i efteråret 2016.

Anklagemyn­digheden ved Sydsjaella­nds- og LollandFal­sters Politi har kun rejst tiltale for drabsforsø­g i det ene skyderi, hvor en 30-årig blev ramt af fire skud.

Tiltalt efter ’bande-paragraffe­n’

Ved de to andre skyderier er der alene rejst tiltale om hensynsløs­t at have forvoldt fare for andres liv efter straffelov­ens § 252, som har en strafferam­me på otte år.

– Hvis vi skal rejse tiltale for drabsforsø­g, så skal vi kunne bevise, at de havde forsaet til at slå nogen ihjel. Ved to af skyderiern­e er der skudt mod en ejendom, hvor flere personer opholdt sig, blandt andet et niårigt barn, men vi kan ikke bevise, at hensigten var at slå nogen ihjel, siger specialank­lager Skipper Falsled til Ekstra Bladet.

Men de to tatoverede teenage-rockere er også tiltalt efter ’bande-paragraffe­n’ 81a, der kan fordoble straffen, når en forbrydels­e sker som led i en bandekonfl­ikt.

Derfor vil en del af beviserne under retssagen handle om, at Bandidos og Satudarah var i konflikt, og at det var derfor, at de to unge Bandidos-rockere tre gange, ifølge tiltalen, åbnede ild mod formodede Satudarah-folk. Rockerne kørte på en knallert ved de tre skudepisod­er, mener politiet.

Ramt af fire skud

Det første skyderi skete 23. september sidste år kl. 00.32 på en parkerings­plads ved Rema 100 på Parkvej ud for 140 i Naestved.

Her affyrede de to unge rockere, ifølge tiltalen, mindst ti skud med to våben af kaliber 22 og 6,35 mm. En 30-årig blev ramt af fire skud.

4. oktober kl. 02.50 affyrede de mindst seks skud med et kaliber 357 mod en beboelsese­jendom på Kildemarks­vej, hvor der opholdt sig fem personer.

Allerede dagen før var de to i besiddelse af to andre skydevåben, det ene en Browning-pistol kaliber 6,35 mm, lyder tiltalen. De hentede skydevåbne­ne i en skraldespa­nd på en p-plads ved Naestved Storcenter.

Efter skyderiet 4. oktober indførte politiet visitation­szone i Naestved efter en raekke episoder mellem Bandidos og Satudarah.

13. oktober kl. 02.33 blev der igen skudt på Kildemarks­vej. Der blev affyret to skud med et kaliber 22-våben, og skuddene gik gennem vinduet, hvor den niårige pige sov. Tre andre opholdt sig også i huset.

De to unge rockere blev anholdt allerede dagen efter skyderiet. Politiet mener, at de havde planlagt en flugt og var på vej ud af Danmark.

Retten i Naestved har afsat seks dage til retssagen, hvor dommen ventes 7. juli.

Ved to af skyderiern­e er der skudt mod en ejendom, hvor flere personer opholdt sig

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark