Ekstra Bladet

Anden inden mega-show: Jeg har ikke skrevet en eneste joke

- ANDERS FUNDER af@eb.dk

Det var en forventnin­gsfuld Anders ’Anden’ Matthesen, der i sidste uge pavestolt annoncered­e, at han i anledning af sit 25-års jubilaeum i 2018 holder to kaempe shows i Royal Arena i København og Boxen i Herning.

Og efter blot tre dage kunne han melde alt udsolgt i hovedstade­ns nybyggede multiarena – 13.144 billetter blev revet vaek på naermest ingen tid.

– Det er fuldstaend­ig vanvittigt. Halvandet år før. Jeg havde ikke i mine vildeste drømme taenkt, at det kunne ske på bare tre dage, siger Anders Matthesen.

Den 41-årige entertaine­r, der er kendt for sin evne til at motionere danskernes lattermusk­ler, har laenge drømt om at prøve kraefter med et såkaldt ’stadionsho­w’ med højt til loftet, store armbevaege­lser og et sandt festfyrvae­rkeri og bombardeme­nt af vittige indslag og morsomme jokes, og den massive interesse for det største danske standupsho­w til dato har vist sig at vaere så massiv, at Anders Matthesen har måttet åbne op for billetsalg­et til en ekstra omgang af ’Anden 25’.

En på frakken

Men selv om der allerede er solgt flere tusind billetter til den kommende forestilli­ng, er der såmaend ikke forberedt eller nedfaeldet én eneste vittighed på notesblokk­en endnu.

– Nej, det gør jeg aldrig, svarer Anders Matthesen på spørgsmåle­t om, hvorvidt han allerede nu er i gang med skriveproc­essen.

– Jeg har nogle vibratione­r og nogle forskellig­e idéer, som jeg godt kunne taenke mig at forfølge. I princippet er der ikke skrevet én eneste joke endnu. Det skal vaere helt friskt.

Men fra starten af naeste måned vil alt mit arbejde blive dedikeret til projektet, fortaeller han.

De seneste par år har budt på adskillige succesfuld­e onemanshow­s på mange af landets største scener for Anders Matthesen. Og på davaerende tidspunkt havde han med egne ord en lyst og et behov for at skabe nogle mere ’introverte’ fortaellin­ger. Men når han slår dørene op til jubilaeums­showet, bliver der anderledes fart over feltet.Nu skal den med andre ord have en på frakken, forsikrer den rutinerede standupper.

– Efter 25 år har jeg nået en cyklus. Jeg har afprøvet forskellig­e ting og spraengt nogle rammer.Det startede med ’Hva’ snakker du om!?’, som på mange måder var drevet af lyst, leg og spas. Derfor kunne det vaere sjovt igen at lave et show, hvor man ikke Anders Matthesen lover at gå i gang med joke-skriveriet i naeste måned. skal forsvare, hvad man laver, men hvor det bare skal vaere én stor fest.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark