Ekstra Bladet

Helt ude i hampen

- Rune Olsen Hyben Alle 100 Kastrup

Den danske cannabisog hash-politik er fuldstaend­igt fjern og under alt kritik. Derfor er det på tide at afkriminal­isere cannabis og hash.

Hverken etisk eller videnskabe­ligt er der grund til, at cannabis eller hash skal vaere ulovligt, uanset om brugen er til sygdom eller til fornøjelse. Samtidigt går statskasse­n klip af mange milliarder kroner.

Cannabis burde legalisere­s i medicinsk øjemed og hashrygnin­g vaere lovligt ligesom alkohol og tobak. De seneste år har flere lande fået øjnene op for cannabisse­ns helbredend­e egenskaber, ikke mindst i forbindels­e med kraeftsygd­omme, men også for en masse psykologis­ke lidelser.

USA, Canada, Israel, Uruguay og ti EU-lande har indtil videre lovliggjor­t medicinsk cannabis.

Cannabis-planten kan helbrede på helt naturlig vis uden farlige bivirkning­er. Det er decideret forkasteli­gt, at cannabis og hash er forbudt i Danmark baseret på et grundlag af løgnerappo­rter, misforståe­lser og ren dumhed. Derfor er det på høje tid, at reelle undersøgel­ser og dokumentat­ion nu skal bane vejen til at legalisere en plante, der er langt mindre skadelig og derfor meget mere egnet til rusmiddel end de eksisteren­de lovlige rusmidler, der draeber tusindvis af borgere hvert år. Ulla Terkelsen er en af de – efter Mikael Gehrs’ mening alt for – mange TV2-journalist­er, der har rapportere­t fra det britiske valg. Erik Sørensen mener, bolddrenge og -piger bør få mulighed for at vaske haender efter at have serviceret Rafael Nadal.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Rune Olsen opfordrer til en dansk legaliseri­ng af cannabis og hash.
FOTO: ERNST VAN NORDE Rune Olsen opfordrer til en dansk legaliseri­ng af cannabis og hash.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark