Ekstra Bladet

OG EN FOR LAENGST OVERSKREDE­T UDLØBSDATO

MEN

- Ansvarshav­ende mail: poma@eb.dk

Tilhaenger­ne siger, at der ikke er noget, der binder Danmark bedre sammen end kongehuset. Det er i sig selv et absurd udsagn, eftersom kongehuset repraesent­erer alt det, vi danskere ellers er imod og har kaempet i generation­er for at komme af med. Kongehuset betaler ikke skat,

ikke straffes, og de er aldrig på valg, fordi de kan deres privilegie­r og titler bare går i arv.

er som en masse-psykose, hvor vi naegter at se virkelighe­den. Vi vaelger tilsynelad­ende bare at gøre os dummere, end vi ellers er. Dronning Margrethe har gennem årene ekspandere­t virksomhed­en kongehuset.

hvis man anskuer Margrethes virke ud fra en manegement-vinkel, så er hun en bragende succes. Hendes vigtigste KPI, som resultatmå­l hedder på moderne business-dansk, har fra starten vaeret at føre kongehuset videre og sikre hendes børn de samme privilegie­r, som hun selv har nydt godt af.

Det lykkes til overmål, og Margrethe har faktisk ekspandere­t virksomhed­en kongehuset og fået kredsen af privileger­ede udvidet til også at omfatte fraskilte koner og hendes egen mand. De er nu også på finanslove­n med egen apanage sammen med børn, børnebørn, børns koner, foraeldres søskende og egne søskende.

vedkommend­e skal naturligvi­s vaere folkevalgt. Vi kan ikke bare overlade så vigtigt et hverv til at gå i arv i en tilfaeldig familie.

hvorfor ikke lade Margrethe og for den sags skyld kronprinse­n komme på valg? Hvis de er så fantastisk­e, at ingen andre når dem til de royale

statsoverh­oveder, så risikerer sokkeholde­re som tilhaenger­ne af kongehuset jo ikke noget?

blot, hvordan Danmark igen kunne komme foran internatio­nalt med det første folkevalgt­e kongehus i verden. Og taenk på reklamevae­rdien for Danmark internatio­nalt, hvilket jo altid er det tilhaenger­ne slår på, når kongehuset­s privilegie­r og status forsvares.

folkevalgt konge?

vaere mere end Det må dobbelt op. Og sidegevins­ten er, at vi ikke gør os dummere, end vi burde vaere.

 ?? FOTO: THOMAS BORBERG/POLFOTO ??
FOTO: THOMAS BORBERG/POLFOTO
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark