Ekstra Bladet

Hvorfor ikke lade Margrethe og for den sags skyld kronprinse­n komme på valg?

VI HYLDER

-

løgnen om den perfekte familie, Guds

de kongelige. Vi accepterer at udvalgte på jord, give dem privilegie­r og fortrin, som koster os omkring 400 millioner kroner om året, og vi glemmer behaendigt historien, som ellers ville minde os om, at der dybest set er tale om en tilfaeldig tysk fami

op lie, som vi for nogle få generation­er siden hev til Danmark og gjorde til vores statsoverh­oved, fordi den hidtidige kongefamil­ie havde indavlet sig selv til barnløshed.

fejrede vi så dronning Margrethes guldbryllu­p med Henrik.

kritiske journalist­er stod i første tv-raekke iklaedt smoking og repraesent­erede alt det, der

vaek. er forkert. Alle kritiske spørgsmål var pakket I stedet genudsendt­e DR Margrethe og Henriks bryllup fra 1967, kommentere­t af nutidens ’Guldhold’, som DR kaldte det. Dermed blev der tilføjet nye kapitler til eventyrfor­taellingen. Det var licensbeta­lt fake news.

er ikke dronning Margrethe eller hendes naesten folkelige vedhaeng gennem 50 år,

accepterer Henrik. Problemet er, at vi danskere Kongehuset i en moderne tid. Udløbsdato­en er for laengst overskrede­t. Selv om vi her på stedet synes, at medaljer er noget, man haenger på idioter, og at kors, bånd og stjerner er latterlige, så har vi i Danmark brug for et statsoverh­oved. Et upolitisk samlingspu­nkt, hvilket desvaerre er yderligere aktualiser­et i disse terror-tider.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark