Ekstra Bladet

Åge Hareide: Vi tog ferien for tidligt

-

Panderynke­rne var dybere end saedvanlig­t, da Åge Hareide efter kampen både skulle svare på opholdet i Kasakhstan, stemningen på stadion, og hvordan modstander­holdet skulle blive bedre …

Det kom han igennem, men det var ingen overstadig traener, der udlagde 3-1sejren. Ikke mindst åbningen på kampen var han staerkt bekymret over.

– Vi var urolige på bolden. Måske var vi nervøse, fordi kampen skulle vindes, og det virkede, som om det påvirkede spillerne.

– Samtidig var jeg helt dårlig over, at vi braendte så store chancer, for det kan som regel ramme en. Endelig var vi måske for nonchalant, sagde Åge Hareide, der dog havde overskud til at bredt smil også:

Utrolig vigtigt

– Ja, vi tog nok forskud på ferien lidt for tidligt, men at vinde på en dårlig dag er heller ikke ringe – og så nemt er det heller ikke tage at tage til Kasakhstan og vinde, lød det fra nordmanden.

Han var dog også glad for, at netop Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg begge fik scoret.

– Det er utroligt vigtigt, at de laver mål for landsholde­t også. Det nytter ikke, at de kun scorer i Feyenoord og Ajax. Med en 2-0-føring var anledninge­n til at spille med dem begge, og det vil jeg kalde et vellykket eksperimen­t med Nicolai Jørgensen ude til venstre og Kasper Dolberg centralt.

Tog ingen chancer

Tilmed kan landstraen­eren glaede sig over, at Andreas Cornelius vender tilbage fra karantaene til gyseren mod Polen i Parken til september.

Til gengaeld var der en god forklaring på, at Yussuf Poulsen måtte forlade banen i anden halvleg.

Et gult havde nemlig kostet ham kampen mod Polen – og den chance ville Åge Hareide ikke tage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark