Ekstra Bladet

VM-HÅBET REDD

-

lurede! Sjaeldent har et landshold optrådt så uengageret, usammenhae­ngende, ufikst og ufarligt de første 20 minutter af en fodboldkam­p.

Jamen, var det slet ikke gået op for de danske landsholds­spillere, at netop kampen mod Kasakhstan skulle vindes, hvis ikke et raedsels-efterår skulle tårne sig op forude?

KASAHKSTRO­FEN

sådan, men under en smuk og kulsort kasakhisk nattehimme­l, hvor månen tittede frem bag skyerne, kvitterede Nicolai Jørgensen for Åge Hareides tillid.

Ganske vist satte han den noget på prøve med en gigantisk afbraender 15 minutter inde i matchen fra Jens Stryger Larsens fine indlaeg, men naeste gang svigtede han ikke.

DET VIRKEDE IKKE

ualmindeli­gt venligt folkefaerd, og den clearing, der faldt ned for fødderne af Nicolai Jørgensen, var en regulaer gave, som Feyenoord-bomberen heldigvis pakkede ud. Uden byttemaerk­e.

Retfaerdig­t? Ikke det mindste, men i jagten på livsvigtig­e VM-point er den slags smålig hensyntage­n ligegyldig.

Og på den led forvandled­e Danmark Almaty til Knaldmaty.

Med tre danske underkendt­e offside-mål, blod, rødt kort og unødvendig­t sportsligt drama.

KASAKHERNE ER ET

var Nicolai Jørgensen også førstevalg­et før Kasper Dolberg, men holder Åge Hareide fast i tre mand fremme, så burde en fremtidig trio hedde Nicolai Jørgensen, Kasper Dolberg og Yussuf Poulsen.

Nicolai Jørgensen på kanten, for Martin Braithwait­e levede slet ikke op til de løfter, han leverede mod Tyskland. Ja, det var et under, han blev så laenge på banen – og helt vanvittigt, at Yussuf Poulsen måtte forlade banen på hans bekostning.

Nu fik han så tiden, men leverede den største afbraender, jeg nogen sinde har set på et dansk landshold …

Det hjalp lidt med indlaegget til Dolberg, der kunne score sit første landsholds­mål i sin tredje A-landskamp. Lad det vaere de første af en raekke – den unge Ajax-komet lagde med målet blot til folkekrave­t om hans startplads på landsholde­t.

PÅ DENNE PLADS

Jeg er fan – men det skal vaere sammen med Nicolai Jørgensen!

Islamkhans albuesving lige i mundtøjet på William Kvist og et direkte rødt kort – ja, så blev hjemmehold­ets chancer i kampen sendt et sted op i bjergene uden for Almaty.

Og de blev stedt endegyldig­t til hvile efter Christian Eriksens buldrende sikre straffespa­rksscoring. Troede man.

Altså indtil Christian Eriksen bliver tacklet, og kuglen smidt ned på siden af Jannik Vestergaar­d, hvor Islambek Kuat sikkert udplacered­e Frederik Rønnow.

Virkelig elendigt, at den kamp skulle åbnes igen. Heldigvis ikke så laenge. Tak for det, Dolberg.

NÅ, MED BAUYRZHANS

krav, og den blev leveret med 3-1-resultatet, hvilket holder Danmark nogenlunde inde i VM-varmen, men der var slet ikke kvalitet nok på det danske mandskab til, at man kan drømme om en sejr over Polen, der venter naeste gang.

Ganske vist på hjemmebane, men sammenhaen­gen på holdet virker slet ikke i VMgear.

SEJREN VAR ET

Ja ja – en sejr kan aendre meget på et hold, og selvfølgel­ig giver de tre point lidt på selvtillid­skontoen, men så mange renter kan den naeppe traekke, når nu modstander­en var beskedne Kasakhstan.

kan fint vandre en tur i de norske fjelde i sommerferi­en og forhåbentl­ig finde svar på nogle helt centrale spørgsmål.

Hvorfor havde den centrale midtbane ikke styr på ret meget? Løbet over ende i defensiven i dele af kampen, og offensivt greb de ikke taktstokke­n. Ja, det blev bedre

men sådan kan vi naeppe regne med at skulle spille i resten af kampene.

Hvordan er det egentlig, Danmark vil spille fodbold? Mod lignede Danmark ofte et omstilling­shold, der med nogle lange pedaler skulle ud over stepperne. Dog uden held.

Bliver backer og kanter brugt godt nok? Ikke mod Kasakhstan i hvert fald, selv om

gjorde det ganske godt

SÅ ÅGE HAREIDE 10, mod Jens Stryger Larsen

sidder stadig på et skatkammer indeholden­de nogle af de mest talentfuld­e spillere, vi har set laenge i den røde trøje, men nordmanden har stadig ikke fundet den sikre vej til Rusland i 2018.

ÅGE HAREIDE

Publikum i Almaty var vildt underholde­nde. Som en flok teenagetøs­er til en Justin Bieber-koncert hylede og skreg de, når bolden bare naermede sig det danske straffespa­rksfelt.

PS: Kasakhstan 11

Nicolai Jørgensen leverede den største afbraender, jeg nogen sinde har set på et dansk landshold

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark