Ekstra Bladet

TRUSLEN FRA ITALIEN

ANALYSE: Ferrari-talentet Antonio Giovinazzi­s mange traeninger hos Haas er dårligt nyt for Kevin Magnussen – både nu og på sigt

-

MONTREAL (Ekstra Bladet): Betydninge­n nedtoner både kørere og teamet, men det er langtfra ideelt for Kevin Magnussen, at han senere på saesonen i seks traeninger skal overlade sin Haasracer til Ferraris tredjekøre­r, Antonio Giovinazzi. Hverken nu eller på sigt. For den 23-årige italiener presser sig på til Formel 1.

Det lå i kortene, at Haasteamet ville benytte en såkaldt fredagskør­er. Sidste saeson gav Ferrari Charles Leclerc chancen – nu er det så blevet Antonio Giovinazzi­s tur. Alt sammen som del af det taette samarbejde mellem Haas-holdet og Ferrari.

Begraenset adgang

Teamchefen, Günther Steiner, antydede tidligere på saesonen, at en aftale var på vej. For at give sine kørere – og i saerdelesh­ed Kevin Magnussen, som traekker slaebet – de optimale betingelse­r, blev traeninger­ne ikke spredt ud over året.

Og så undgår man baner som Singapore, hvor risikoen for en smadret racer er størst, eller hjemmebane­n i Texas, hvor man gerne vil tage sig ud fra den bedste side.

– Du vaelger de løb, hvor det påvirker mindst. Og vi lagde dem med vilje sidst på saesonen, så vores kørere havde bedre tid til at forstå de nye daek, fortaeller Günther Steiner.

Da Haas kun har begraenset adgang til Ferraris simulator, vil de manglende traeninger vaere en ulempe for Kevin Magnussen.

I den første traening vaenner kørerne sig til banen, hvor der grundet de nye racere og daek skal bremses andre steder end tidligere.

Fungerer bilen, bør det ikke vaere et stort handicap at misse en enkelt session.

Men skaber den sig, er det en ulempe i forhold til resten af weekenden.

Man kan sagtens anklage danskeren for ikke at have taenkt sig godt nok om, da han forhandled­e sin kontrakt sidste år.

Men selv hvis han havde vaeret bevidst om Grosjeans klausul, ville det ikke have aendret noget.

Biludlejni­ngen indgår i Haas’ budget, så de var naeppe gået med til et ultimatum fra danskeren, der under alle omstaendig­heder er bedre stillet hos amerikaner­ne, end han ville vaere, hvis det var blevet til endnu en saeson hos Renault.

På sigt kan Kevin Magnussen trods en flerårig aftale ikke slappe af.

For det vil vaere naivt at tro, at Ferrari placerer det 23-årige talent hos Haas for sjov.

Siden Giancarlo Fisichella og Jarno Trulli stoppede deres Formel 1-karriere i henholdsvi­s 2009 og 2011, har Italien ikke haft en kører i den fineste klasse.

Du vaelger de løb, hvor det påvirker mindst

Antonio Giovinazzi kan meget vel blive den naeste. Han imponerede sidste år i

gP2 og igen, da han pludselig blev kastet ind i ringen hos Sauber som afløser for den skadede Wehrlein.

Efter premieren i Melbourne blev han naevnt som mulig Kimi Räikkönen-afløser allerede naeste år.

To crash i det efterfølge­nde løb i Kina satte en stopper for den snak.

Mens Ferrari ikke har for vane at give unge kørere chancen, kunne de godt vaere interesser­ede efter nogle saesoner andetsteds, og Haas et oplagt sted at placere ham. Da Sauber skifter til Honda i naeste saeson, har italienern­e pludselig kun et kundeteam.

Hos Haas virker ledelsen rigtig tilfreds med den nuvaerende kører-sammensaet­ning, men Ferrari har en del at skulle have sagt. Motorlever­andøren valgte i amerikaner­nes første saeson suveraent Esteban Gutiérrez som den ene kører.

Det ville ikke vaere første gang i verdenshis­torien, at en italiener gav en amerikaner ‘an offer he can’t refuse’. Og motorerne er en tung post på budgettet hos et moderne Formel 1-team.

Indtil Haas bekraefter sine kørere til naeste år, vil Ferrari-talentet spøge i kulissen.

Ferrari har en del at skulle have sagt

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Ånder Kevin i nakken
Antonio Giovinazzi imponerede sidste år i GP2 og igen, da han pludselig blev kastet ind i ringen hos Sauber som afløser for den skadede Wehrlein, og nu skal han vaere fredagskør­er på Haas-teamet.
FOTO: ALL OVER PRESS Ånder Kevin i nakken Antonio Giovinazzi imponerede sidste år i GP2 og igen, da han pludselig blev kastet ind i ringen hos Sauber som afløser for den skadede Wehrlein, og nu skal han vaere fredagskør­er på Haas-teamet.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark